HomeΓΝΩΜΕΣΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το διαχρονικό μήνυμα της επανάστασης του ’21

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το διαχρονικό μήνυμα της επανάστασης του ’21

«Η διαφύλαξη της Ενότητας του Ελληνισμού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαχρονικό μήνυμα και απαίτηση των Αγωνιστών του ’21, η διαφύλαξη της Ενότητας του Ελληνισμού.

“…Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε τους Έλληνες και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά…”.

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης το έγραψε αυτό, ανάμεσα στα τόσα άλλα σοφά αποφθέγματα και απομνημονεύματά του, εξιστορώντας για μας τους νεότερους, από τη μια, τα κατορθώματα των Αγωνιστών του 1821, κι από την άλλη προβάλλοντας τη μοίρα του Έθνους μας.

Φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από το επαναστατικό ξέσπασμα των υπόδουλων Ελλήνων, καλούμαστε να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο και τη σκέψη μας, στην αποτίμηση αυτού του τιτάνιου Αγώνα, που κατέληξε στην αποτίναξη του τούρκικου ζυγού και στην αναγέννηση, μέσα από την τέφρα όσων θυσιάστηκαν, του Γένους των Ελλήνων.

Το σημαντικό αυτό για μας χρονικό ορόσημο, της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση, συμπίπτει με την κορύφωση μιας παγκόσμιας απειλής, μιας πανδημίας, που δεν μας επιτρέπει να δώσουμε την οφειλόμενη μεγαλοπρέπεια και τον πρέποντα παλλαϊκό χαρακτήρα στον πανεθνικό μας αυτόν εορτασμό. Μπορούμε όμως, να τιμήσουμε την 200στή επέτειο της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας, αποδεχόμενοι τα ιερά και διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει. Μηνύματα που προβάλλονται και μέσα από τις υποδειγματικά οργανωμένες (έστω και κάτω από τους περιορισμούς που επιβάλουν οι υγειονομικές συνθήκες) εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε για την Εθνική Επέτειο η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους κορυφαίους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας.

Αναμφίβολα, το ουσιωδέστερο από τα μηνύματα αυτά, είναι η απαίτηση των Αγωνιστών του ’21 για Ενότητα όλων των Ελλήνων. Η απαίτησή τους αυτή, αποτελεί εθνική ανάγκη για τους σημερινούς Έλληνες, που έχουν, όπως πάντα, να αντιμετωπίσουν πολλά “θερία που πολεμούν να μας φάνε”, όπως μας λέει κι ο Μακρυγιάννης.

Υπάρχουν δυστυχώς και σήμερα Έλληνες, που δεν συμμερίζονται αυτή την σοφή προτροπή. Που με τη συμπεριφορά τους προσπαθούν στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών στρατηγικών, να διχάσουν το λαό μας.

Όλοι αυτοί, που περιφρονούν τις υποδείξεις της Ιστορίας μας και αντιστρατεύονται το εθνικό συμφέρον της Πατρίδας, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως, αργά ή γρήγορα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Του λαού που, ακόμα και με την ανοχή του, ακόμα και με τη σιωπή του, εκφράζει την αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει και να κατανικήσει όλα τα σημερινά προβλήματα, και να προχωρήσει μπροστά, στο δρόμο που χάραξαν και στην Ελλάδα που οραματίστηκαν, οι Επαναστατημένοι Αγωνιστές του 1821.

Σήμερα, που η σκέψη μας στρέφεται προς Εκείνους, είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε πως δικό μας καθήκον και ελάχιστος φόρος τιμής στην θυσία τους, είναι να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και το μικροκομματικό. Να επιβεβαιώσουμε τις προτεραιότητές μας, ως γνήσιοι Έλληνες Πατριώτες. Και να επιταχύνουμε το βηματισμό που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια, στη σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μια χώρα ευρωπαϊκή, δυνατή, ανεπτυγμένη οικονομικά, κοινωνικά και πνευματικά, που θα δικαιώνει τις Θυσίες των Αγωνιστών του ΄21 και θα προκαλεί το παγκόσμιο σεβασμό και την γενική εκτίμηση.

*Βαγγέλης Καρκανάκης
Πρόεδρος ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) ΝΔ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση