HomeHL-9Απαλλάχτηκε με βούλευμα για τον βιασμό ο 35χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος

Απαλλάχτηκε με βούλευμα για τον βιασμό ο 35χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος

Τον είχε καταγγείλει 23χρονη συνάδελφος του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε καν σε δίκη δεν θα παραπεμφθεί ο 35χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2019 βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη με χειροπέδες στα χέρια για τον καταγγελλόμενο βιασμό 23χρονης τότε συναδέλφου του, στην περιοχή της Χερσονήσου.

Σχεδόν 18 μήνες μετά, ο νεαρός, ο οποίος χτυπιόταν για την αθωότητα του, απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η 23χρονη κοπέλα είχε εντοπιστεί να περπατάει σε άθλια κατάσταση στην εθνική οδό, με κίνδυνο της ζωής της. Την παρέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Ο 35χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος είχε αναλάβει και τη μεταφορά των εργαζομένων της πρωινής βάρδιας στο ξενοδοχείο. Η 23χρονη ήταν μεταξύ αυτών. Για το πρωινό του καταγγελλόμενου βιασμού, συνάδελφοί τους καταθέτουν ότι ενώ η κοπέλα βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και ο 35χρονος είχε κατέβει να ανοίξει το πορτ-παγκάζ για να βάλουν ψωμιά για το ξενοδοχείο, εκείνη προσπάθησε να βάλει μπρος το αυτοκίνητο και τη σταμάτησε εκείνος.

Εκνευρίστηκε και το έβαλε στα πόδια. Όταν πια συνειδητοποίησε ότι είχε απομακρυνθεί αρκετά, του τηλεφώνησε να πάει με το αυτοκίνητο του να την πάρει. Με βάση την καταγγελία, ο 35χρονος την βίασε εκείνη τη χρονική στιγμή.

Από το υλικό στις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι ο 35χρονος έλειψε από το ξενοδοχείο μόλις 8 λεπτά, από τις 07.17.12 έως 07.24.56. Είναι τα 8 κρίσιμα λεπτά κατά τα οποία σύμφωνα με την κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού αλλά σύμφωνα με εκείνον δεν κατάφερε να την εντοπίσει, δεν απαντούσε στις κλήσεις του και έτσι επέστρεψε στο ξενοδοχείο, θυμωμένος από την συμπεριφορά της.
Σε ό,τι αφορά στα ιατροδικαστικά ευρήματα,σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΠΑΤΡΙΣ,  δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της άσκησης βίας και βιασμού, ούτε καν συνουσία με βάση την έκθεση ανάλυσης DNA. Έτσι σε συνδυασμό με κάποιες καταθέσεις (συναδέλφων των δύο αλλά και ειδικών) το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου, υιοθετώντας πλήρως την απαλλακτική εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφαίνεται ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού σε βάρος του 35χρονου, τον οποίο και απαλλάσσει.

«Το γεγονός ότι ο εντολέας μου απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου συνιστά δικαίωση, την οποία αναμέναμε. Από την αρχή ο άνθρωπος αυτός φώναζε για την αθωότητα του. Από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα έγκλημα ιδιαίτερης απαξίας. Και για εκείνον προσωπικά και για την οικογένεια του το σοκ ήταν ισχυρό. Όμως είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ήμασταν βέβαιοι ότι θα αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια. Τα αποδεικτικά στοιχεία άλλωστε «φώναζαν» υπέρ των θέσεων που εξ αρχής είχαμε προβάλλει» δήλωσε στην «Π» ο συνήγορος του 35χρονου, Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση