HomeΚΟΣΜΟΣΟ Τζόνσον προειδοποιεί ότι το τρίτο κύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη μπορεί να χτυπήσει τη Βρετανία

Ο Τζόνσον προειδοποιεί ότι το τρίτο κύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη μπορεί να χτυπήσει τη Βρετανία

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει «να έχει ψευδαισθήσεις», ότι θα «αισθανθούμε τα αποτελέσματα» των αυξανόμενων κρουσμάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς ότι ένα τρίτο κύμα κορονοϊού θα «ξεπλυθεί στις ακτές» της χώρας από την Ευρώπη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει «να έχει ψευδαισθήσεις», ότι θα «αισθανθούμε τα αποτελέσματα» των αυξανόμενων κρουσμάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να μιλήσει με τους ομολόγους του στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα πριν από το Συμβούλιο Κορυφής την Πέμπτη, καθώς συνεχίζεται μια διαμάχη για την προμήθεια εμβολίων Covid.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σε βρετανικά μέσα ότι ο κ. Τζόνσον μίλησε ήδη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή για το τρέχον ζήτημα, το οποίο θα επηρεάσει τις εξαγωγές του εμβολίου Oxford – AstraZeneca που παράγεται στην Ευρώπη.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι «μίλησε επανειλημμένα με φίλους της ΕΕ» κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε λάβει «διαβεβαιώσεις τον τελευταίο μήνα ότι δεν θέλουν να δουν αποκλεισμούς».

Ο Τζόνσον θα προσπαθήσει να αποτρέψει τους Ευρωπαίους να μπλοκάρουν τις εξαγωγές εμβολίων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σχέδιο να εμβολιαστούν 33 εκατομμύρια Βρετανοί έως τις 9 Απριλίου.

Η Helen Whately, υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προέτρεψε την ΕΕ να τηρήσει την δέσμευση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων και προειδοποίησε κατά του «εθνικισμού και του προστατευτισμού εμβολίων».

Το τελευταίο σημείο ανάφλεξης φαίνεται να είναι οι δόσεις εμβολίων που παράγονται σε ολλανδικό εργοστάσιο.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση