HomeHL-9Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 έως 74 ετών

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 έως 74 ετών

Εχουν γίνει πάνω από 1,4 εκατ. εμβολιασμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, 22 Μαρτίου, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι σήμερα έγιναν 29.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.464.000. Είπε, δε, ότι αύριο αναμένεται να έχει ξεπεραστεί το 1 εκατ. των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και ανέφερε πως ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού. Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου. Επίσης 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου. Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, την 1η Απριλίου ανοίγουν και τα άλλα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα, το ένα στο Ελληνικό και το άλλο στο κλειστό Περιστερίου.

Θεμιστοκλέους: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, είπε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας. Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αρχές Απριλίου θα προστεθούν 272 εμβολιαστικά κέντρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση