HomeHL-HealthΤο φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 γιατρών

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 γιατρών

"Αν δεν συμμορφωθούν, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις"- Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λύση της επιστράτευσης οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτήν τη μεγάλη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία, στην κορύφωση, όπως φαίνεται, της πανδημίας.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για έναν μήνα.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα φύλλα πορείας επίταξης των 206 υγειονομικών. Διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, προκειμένου οι αστυνομικοί να τα επιδώσουν έως το τέλος της ημέρας με ταυτοπροσωπία ή θυροκόλληση.

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

fyllo-poreias-epitaksi-peistrateusi
Πελώνη: Αν δεν συμμορφωθούν, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενη στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτήρισε τη μάχη με την πανδημία «πόλεμο της γενιάς μας». Σημείωσε, παράλληλα, ότι γίνεται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και κάλεσε όλους και ειδικά γιατρούς και υγειονομικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιοι γιατροί δεν συμμορφωθούν με την επιστράτευση, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, κυρώσεις.

 Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επιστράτευση των γιατρών

Aπο το Κίνημα Αλλαγής ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση ότι κάνει την επίταξη με μεγάλη καθυστέρηση.

“Κάλιο αργά παρά ποτέ! Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών-και ιδιαίτερα των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές-ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ”.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπατά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες ελλείψεις .

“Την ώρα που δεκάδες ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει και που δεκάδες γιατροί περιμένουν στην ουρά για να προσληφθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση εμφανίζει ως ‘λύση’ την επιστράτευση 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών”.

Για άλλο ένα μέτρο ολοκληρωτικού χαρακτήρα, κάνει λόγο η Ελληνική Λύση.

“Είμαστε βέβαιοι ότι οι υγειονομικοί λειτουργοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως κάνουν με αυτοθυσία από την αρχή της πανδημίας. Οι κυβερνητικές ευθύνες όμως για την καταστροφική διαχείριση, θα αποδοθούν στο ακέραιο”.

iefimerida.grertnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση