HomeHL-9Ταινία μικρού μήκους για την Κρητη από την Γερμανική τηλεόραση

Ταινία μικρού μήκους για την Κρητη από την Γερμανική τηλεόραση

Πρωταγωνίστρια η Κρητικιά που έχει μαγέψει με το κανονάκι της όλη την Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ντοκιμαντέρ ύμνος για την Κρήτη αναμένεται να προβληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο από την Γερμανική τηλεόραση και συγκεκριμένα από το γερμανικό κανάλι ZDF. Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο σε όμορφες, γνωστές και άγνωστες γωνιές της Κρήτης ενώ πρωταγωνίστρια θα είναι η Κρητικιά Ελεάννα Πιτσικάκη.
Η Ελεάννα Πιτσικάκη με καταγωγή από τον Κρουσώνα, που έχει μαγέψει με το κανονάκι της όλη τη Γερμανία.

Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και εκτός από τις ομορφιές της Κρήτης μας περιγράφει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Το δημοσίευμα για το ντοκιμαντέρ αναφέρει:

Οικογενειακή επίσκεψη στο σπίτι

Η οικογένεια Πιτσικάκη ζει κοντά στην πρωτεύουσα της Κρήτης Ηράκλειο: ο πατέρας Κωνσταντίνος είναι Έλληνας Ορθόδοξος Ιερέας, ενώ η μητέρα Εύα, μαέστρος – και εκτός από τους δύο γιους, είναι κυρίως η κόρη Ελεάννα που έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για το νησί της. Σπούδασε μουσική στο Μάνχαϊμ, αλλά η νοσταλγία της για την Κρήτη την κάνει να γνωρίζει ακόμη περισσότερο γιατί αγαπά αυτόν τον παράδεισο στη Μεσόγειο. Η κάμερα είναι μαζί τους σε μια από τις οικογενειακές επισκέψεις τους στο σπίτι, και έτσι είναι δυνατόν να αποκτήσουμε μια εικόνα για την πραγματική Κρητική ζωή μαζί της.

Το σαββατοκύριακο επισκέπτεται τον αδελφό της Γρηγόρη στο χωριό Κρουσώνα, στα βουνά πίσω από το Ηράκλειο. Με την οικογένεια να έχει τόση μουσική παράδοση συχνά βγάζει συχνά τα όργανα μουσική και παίζουν και χορεύουν με φίλους. Προτιμούν να χορεύουν τον πολύ πιο περίπλοκο και γρήγορο Μαλεβιζιώτη, που είναι μέρος κάθε γιορτής εδώ. Και με την οικογένεια Πιτσικάκη, όπως γενικά στην Κρήτη, το καλό φαγητό είναι επίσης πολύ σημαντικό: τα τηγανητά ζυμαρικά, τα μικρά σαλιγκάρια και το ελαιόλαδο από τα δέντρα τους βρίσκονται στο μενού αυτής της οικογένειας, όπως και σε αυτό πολλών Κρητικών

Ονειρεμένες παραλίες και ιστορία λαξευμένες σε πέτρα

Εκτός από αυτήν την οικογενειακή επίσκεψη, αυτή η ταινία δίνει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού: Η παραλία των ονείρων Πρέβελη, όπου σχεδόν αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στην Καραϊβική, επειδή ένα πραγματικό δάσος με φοίνικες το συνορεύει. Στη συνέχεια, το Ρέθυμνο με το γραφικό λιμάνι του: η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι μαγνήτης, ειδικά για πολλούς Γερμανούς. Πριν από την εποχή του κορονοϊού , η Κρήτη ήταν ένας από τους αγαπημένους της προορισμούς στο εξωτερικό. Παρεμπιπτόντως, η πανδημία δεν ήταν καθόλου πρόβλημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο νησί το καλοκαίρι του 2020, επειδή το ποσοστό μόλυνσης ήταν πολύ χαμηλό εκείνη την εποχή.

Η ιστορική σημασία αυτού του νησιού δεν πρέπει να λείπει όταν ρίξετε μια ματιά στην Κρήτη: Στην ελληνική μυθολογία, ο Δίας αγαπούσε κάποτε την Πριγκίπισσα Ευρώπη εδώ, οι Μινωίτες έγιναν ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός και στην αρχαία πόλη της Γόρτυνας ένα από τα παλαιότερα νομικά κείμενα η Ήπειρος. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους: σκαλισμένα σε πέτρα γύρω στο 500 π.Χ., υπήρχαν ήδη τα πρώτα δικαιώματα για τις γυναίκες και την οικογένεια. Η κρητική αρχαιολόγος Αντωνία Πατεράκη είναι σε θέση να διαβάσει αυτό το γράψιμο και ανοίγει τις πύλες πίσω από τα εμπόδια για την κάμερα με μια μοναδικά στενή θέα αυτού του εξαιρετικού εύρους.

Πηγή: zdf.de

Διαφήμιση
Διαφήμιση