HomeHL1-EconomyΜειωμένα ενοίκια: «Αλαλούμ» με τις αποζημιώσεις

Μειωμένα ενοίκια: «Αλαλούμ» με τις αποζημιώσεις

Όλες οι προθεσμίες για τις τροποποιητικές δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει τέλος το «αλαλούμ» με τα μειωμένα ενοίκια των ιδιοκτητών ακινήτων καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν εισπράξει ακόμα τη σχετική αποζημίωση από το κράτος. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΑΑΔΕ δίνει νέα προθεσμία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Covid και των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων. Αναλυτικά:

-Έως τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

-Έως τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια κατά 40% έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

-Από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2021 μπορούν να υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

-Έως τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων να υποβάλλουν «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον μήνα Ιανουάριο 2021.

-Έως τις 29 Μαρτίου 2021 μπορούν οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά να υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021.

enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση