HomeΕΛΛΑΔΑΕξ αποστάσεως σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας στο ψηφιακό δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εξ αποστάσεως σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας στο ψηφιακό δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών: Προγράμματα Σπουδών κλασικά και σύγχρονα που συνδυάζουν την τεχνολογία με τις ανθρωπιστικές σπουδές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ελληνικός Πολιτισμός καταγράφει μια συναρπαστική και περίπλοκη ιστορική διαδρομή, με  μεταμορφώσεις, μεταπτώσεις και αντιφάσεις και οι σπουδές σε αυτό το αντικείμενο οδηγούν σε  έναν κλασικό αλλά διαχρονικό τρόπο σκέψης, εμβαθύνουν την κριτική αντίληψη και τη σφαιρική γνώση.

Η ιατρική ηθική και η βιοηθική, σημαντικά θέματα στον χώρο της υγείας, απαιτούν επικαιροποιημένες γνώσεις σε εύρος αντικειμένων για την αντιμετώπισή τους.

Η θεωρία της λογοτεχνίας και η θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία, συνδυάζονται σε ένα πρόγραμμα με θεωρητικό και διεπιστημονικό προσανατολισμό.

Οι σπουδές στο θέατρο αναπτύσσουν σύνθετες ικανότητες μέσω της πολυεπίπεδης και σφαιρικής εκπαίδευσης που παρέχουν.

Η τέχνη της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων και επιτυχημένων τεχνικών και εργαλείων στον σημερινό υπερ-επικοινωνιακό κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Τα Μέσα επικοινωνίας και η χρήση τους στην εκπαίδευση αποτελούν αντικείμενο με σύγχρονες και πολλαπλές εφαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση στη σημερινή ψηφιακή εποχή, συνδυάζοντας την επικοινωνία και τα εργαλεία της με την παιδαγωγική και τη διδακτική.

Μια καριέρα στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα μπορεί να υποστηριχθεί με τις κατάλληλες σπουδές.

Η εντρύφηση στο φαινόμενο της πολιτικής και των εκφάνσεών της επιτρέπει την κατανόηση του σημερινού κόσμου υπό το πρίσμα πολλών επιστημονικών αντικειμένων.

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων και η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς εργασίας στα πλαίσια της διά βίου μάθησης.

Η συστηματική  διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας και η σύζευξη του ψηφιακού δράματος και θεάτρου προσφέρουν γνώσεις, δεξιότητες και εμβάθυνση στα συγκεκριμένα πεδία.

Στο ΑΠΚΥ μπορείς να σπουδάσεις σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:

  • Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (με 3 κατευθύνσεις)

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:

  • Βιοηθική-Ιατρική Ηθική (με 2 κατευθύνσεις)
  • Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
  • Θεατρικές Σπουδές (με 3 κατευθύνσεις)
  • Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία (με 2 κατευθύνσεις)
  • Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο
  • Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη
  • ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη
  • Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση
  • Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία δεκαπενταετίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της χώρας που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Παρέχει την πολύτιμη ευκαιρία σε όλους όσοι το επιθυμούν να σπουδάσουν από τον προσωπικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο και να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο τίτλο σπουδών με προσιτά δίδακτρα, με ευέλικτη οικονομική πολιτική και με τη χορήγηση αριθμού υποτροφιών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, εφαρμογές και εργαλεία με χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards 2019 & 2020. Φυσική παρουσία απαιτείται μόνο στην τελική εξέταση των Θεματικών Ενοτήτων.

Εξεταστικά κέντρα οργανώνονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες.

Προγράμματα Σπουδών και Διά Βίου Μάθησης σε εύρος επιστημονικών πεδίων

Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ (Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης) προσφέρουν 4 προπτυχιακά, 21 μεταπτυχιακά και 17 κατευθύνσεις σε διδακτορικά προγράμματα σπουδών.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προσφερόμενα προγράμματα,  την εκπαιδευτική μεθοδολογία και τη φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι διαθέσιμες στο www.ouc.ac.cy.

 Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 γίνονται δεκτές έως τις 25 Μαΐου 2021, μόνο μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου, https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL

 www.ouc.ac.cy

Tηλ: (357) 22 411600

Email: [email protected] | [email protected]

Διαφήμιση
Διαφήμιση