HomeΚΡΗΤΗΔεν λένε να κλείσουν τα κενά στα σχολεία

Δεν λένε να κλείσουν τα κενά στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συνταξιοδοτήσεις πολλών εκπαιδευτικών καθώς και οι αποσπάσεις αναμένονται να δημιουργήσουν εκατοντάδες κενά στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε επίπεδο Κρήτης τα οργανικά κενά  στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση φτάνουν τα 600 ενώ στο νομό Ηρακλείου φτάνουν τα 237.

Όσον αφορά τα κενά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το νομό Ηρακλείου ξεπερνούν τα 150 με τις ελλείψεις να εντοπίζονται κυρίως στις ειδικότητες των φιλολόγων, φυσικών, μαθηματικών αλλά και ειδικής αγωγής το νομν μπορε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών τα οργανικά κενά μαζί με τα λειτουργική αναμένεται να αγγίξουν τα 600 μόνο για το νομό Ηρακλείου.

“Τα κενά είναι πάρα πολλά, σε όλες τις ειδικότητες και προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις, από τις άδειες και από ένα σωρό άλλα θέματα” τονίζει ο περιφρειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Α. Κλινάκης.

Να τονίσουμε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στο Ηράκλειο ο κ. Κλινάκης ενημέρωσε τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο για τα κενά στην Πρωτοβάθια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη συνέχιση λειτουργίας συγκεκριμένων προγραμμάτων, μετατάξεις εκπαιδευτικών, μεταθέσεις-αποσπάσεις, θέματα που έχουν να κάνουν με το νόμο της αυτοαξιολόγησης αλλά και για θέματα διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας στα σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση