HomeΚΡΗΤΗΒαρύ το πένθος στη Λιγόρτυρο – Το μεσημέρι η κηδεία του μικρού Ζαχαρία

Βαρύ το πένθος στη Λιγόρτυρο – Το μεσημέρι η κηδεία του μικρού Ζαχαρία

Στις 3 το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουδιασμένη είναι η Λιγόρτυνος από τον τραγικό θάνατο του μικρού Ζαχαρία ο οποίος πάλεψε γενναία για να κρατηθεί στη ζωή.

Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το μεσημέρι στη Λιγόρτυνο, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης ενώ το πρωί βάφτισαν το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Ζαχαρίας αεροβαφτίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης.
ikona_viber_2021-03-19_09-48-08
Το δίχρονο αγοράκι, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης. Το βρήκε η γιαγιά του, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Το χρονικό της… επαναφοράς του στη ζωή

Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

Ξεκινούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια… ζωής περίπου στις 8 το βράδυ.

«Σε μας το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη. Τώρα οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost ενώ τόνισε πως για αρκετή ώρα έκαναν αναζωογόνηση.

«Προσπαθήσαμε πολύ ώρα να κάνουμε την αναζωογόνηση. Ενώ θεωρήσαμε ότι είχαν τελειώσει όλα και πήγαμε να κάνουμε τα διαδικαστικά είδαμε πως ξεκίνησε μια δραστηριότητα και συνεχίσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας μέσα στο ασθενοφόρο. Διασωληνώθηκε στο δρόμο και φτάσαμε στη ΜΕΘ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια και ξαφνικά παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Δεν υπήρχε σημείο ζωής», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πετούσης.
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνει ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.

Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο ασθενής, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΟ Παίδων όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 °C) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών τον σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση τον ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τούς γονείς τον παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ».

Οι γονείς από την πρώτη στιγμή γνώριζαν για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του παιδιού τους.

Αυτό ήταν και ο λόγος που οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση