HomeΚΟΣΜΟΣΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Θα περιορίσουμε τις εξαγωγές εμβολίων»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Θα περιορίσουμε τις εξαγωγές εμβολίων»

«Εξάγουμε πολλά εμβόλια προς χώρες που παράγουν και οι ίδιες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πιο αυστηρούς περιορισμούς αναφορικά με τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορωνοϊού έκανε λόγο την Τετάρτη 17 Μαρτίου η Κομισιόν δια στόματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξάγει εμβόλια προς υποστήριξη της παγκόσμιας συνεργασίας. Όμως, οι ανοιχτοί δρόμοι είναι δύο κατευθύνσεων» ήταν το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν στο πλαίσιο της παρουσίας της πρότασης της Επιτροπής για το ψηφιακό πιστοποιητικό.

«Αν χρειαστεί, θα σκεφτούμε πως να προσαρμόσουμε τις εξαγωγές μας με βάση την αμοιβαιότητα και, στην περίπτωση χωρών με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από εμάς, την αναλογικότητα» διεμήνυσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εξάγουμε πολλά εμβόλια προς χώρες που παράγουν και οι ίδιες. Είναι μία πρόσκληση προς αυτές να είναι ανοικτές στην αποστολή εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα λάβει αυτό που της αναλογεί» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Επίσης, η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι θα προτείνει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν ανοικτές όλες τις επιλογές ώστε να διασφαλίσουν ότι θα επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των Ευρωπαίων πολιτών.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση