HomeHL-9«Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση το 2χρονο παιδί»- Συντετριμμένοι οι γονείς

«Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση το 2χρονο παιδί»- Συντετριμμένοι οι γονείς

Παιδίατρος Κέντρου Υγείας: Σε εμάς το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής -Συγκλονιστικά λόγια από τους γιατρούς που ήρθαν αντιμέτωποι με το 2χρονο αγοράκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το 2 ετών παιδί από τη Λιγόρτυνο, όπως ανέφερε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας στο cretapost, για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η κ. Μπορμπουδάκη αποχωρώντας σήμερα  από τη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη νωρίτερα και μετά την ενημέρωση που είχε από τη Διευθύντρια, είπε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να κρατηθεί τη ζωή.

«Μίλησα με τους γονείς, είναι συντετριμμένοι»

Η κ. Μπορμπουδάκη συνομίλησε τόσο με του γονείς του παιδιού όσο και με άλλα μέλη της οικογένειας, όπως τη γιαγιά και τον παππού του παιδιού, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η κ. Μπορμουδάκη.

Ελπίζουν σε ένα θαύμα ανέφερε η. κ. Μπορμπουδάκη, μεταφέροντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια αλλά και την αγωνία όλων για τα επόμενα 24ωρα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη πορεία της υγείας του παιδιού.

mporboudaki-ligortynos

Η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε παράλληλα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Κ. Υ Χάρακα όσο και του ΠΑΓΝΗ όπως είπε, η διαχείριση που ξεκίνησε την Πέμπτη.

«Ήταν μια πολύωρη προσπάθεια από τους γιατρούς και διασώστες του Κ.Υ Χάρακα στην προσπάθεια να κάνουν ανάνηψη.

Τελικά βρέθηκε παλμός ακολούθησε η διακομιδή, η διασωλήνωση από τον Αναισθησιολόγο του ΕΚΑΒ και η μεταφορά του στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Τα επόμενα 24ωρα είναι δύσκολα, και όλοι ευχόμαστε να πάνε καλά τα πράγματα», δήλωσε.

Συγχαρητήρια στου υγειονομικούς

«Έχουμε αναφέρει ότι όλο το προσωπικό, οι υγειονομικοί της Α/θμιας, δίνουν τη ψυχή τους καθημερινά για όλα τα περιστατικά όπως και για τη διαχείριση της πανδημίας και για τους εμβολιασμούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υγειονομικούς για αυτή την προσπάθεια που είναι καθημερινή», κατέληξε η κ. Μπορμπουδάκη.

giatros-dieyuynths-xaraka-2xrono-paidi

Παιδίατρος του Κέντρο Υγείας: Σε εμάς το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής

Εν τω μεταξύ, την δύσκολη περίπτωση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Κέντρου Υγειάς Χάρακα με το 2χρονο παιδί που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από βαρέλι με νερό περιέγραψαν στο cretapost.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Πετούσης, που ανέλαβε το μικρό αγόρι το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας χωρίς τις αισθήσεις του.

«Σε μας το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη. Τώρα οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost ενώ τόνισε πως για αρκετή ώρα έκαναν αναζωογόνηση.

giatros-paidiatros-2xrono-paidi

«Προσπαθήσαμε πολύ ώρα να κάνουμε την αναζωογόνηση. Ενώ θεωρήσαμε ότι είχαν τελειώσει όλα και πήγαμε να κάνουμε τα διαδικαστικά είδαμε πως ξεκίνησε μιά δραστηριότητα και συνεχίσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας μέσα στο ασθενοφόρο. Διασωληνώθηκε στο δρόμο και φτάσαμε στη ΜΕΘ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια και ξαφνικά παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Δεν υπήρχε σημείο ζωής», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πετούσης.

Δείτε εδώ πώς έγινε το «θαύμα»

Παράλληλα, από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα, Νίκος Δρακωνάκης τόνισε πως δόθηκε μία πραγματική μάχη.

giatros-dieyuynths-xaraka-2xrono-paidi

«Πραγματικά δώσαμε μία μάχη, το επαναφέραμε μέχρι ένα βαθμό από εδώ και πέρα είναι στη Μονάδα στο ΠΑΓΝΗ κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Έγινε μιά τεράστια προσπάθεια ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και κάναμε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο κ. Δρακωνάκης.

Δείτε εδώ πώς το παιδί έπεσε στο βαρέλι

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση