HomeΚΡΗΤΗΑποκαθίστανται οι δρόμοι της Βιάννου που υπέστησαν ζημιά από την κακοκαιρία

Αποκαθίστανται οι δρόμοι της Βιάννου που υπέστησαν ζημιά από την κακοκαιρία

Υπεγράφη η σύμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών από θεομηνία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου» στο πλαίσιο του έργου «Άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηρακλείου που πλήγηκε από φυσικές καταστροφές τον Απρίλιο 2019» με προϋπολογισμό  2.289.324,00 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΤΕΜΕΡ Α.Ε.» Απόστολος Ορφανός.

Οι εργασίες του έργου αφορούν στις αναγκαίες άμεσες επεμβάσεις για την επισκευή και αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών στο οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού αρ. 33 :   Καλλονή –Μελέσες – Χουμέρι –Αρκαλοχώρι –Παναγιά –Έμπαρος –Βιάννος Αμιράς- Κεφαλοβρύσι – Πεύκος  προς Γδόχια  του  Δήμου Βιάννου  της Π.Ε. Ηρακλείου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα , για το  οδικό τμήμα  Αμιρά –ως όρια Νομού που αποτελεί την μοναδική σύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου-Λασιθίου στη νότια Κρήτη και εξυπηρετεί στη μεταφορά αγροτικών και κηπευτικών προϊόντων .

Το τμήμα από έξοδο του οικισμού «Αμιρά» έως όρια Π.Ε. Ηρακλείου έχει πλάτος 10,5 μ. και έχει υποστεί μεγάλες φθορές μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις.  Πιο συγκεκριμένα εμφανίζει εκτεταμένες ρηγματώσεις , αποξηλώσεις  κλπ κατά  τμήματα ,  αθροιστικού συνολικού  μήκους  8 km.

Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :

Α)  ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ :

–           Καθαρισμός από τα προϊόντα καταπτώσεων /Αποκατάσταση  επενδεδυμένων τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα

–           Καθαρισμός τεχνικών από φερτά υλικά / Άρση καταπτώσεων και καθαρισμός των πρανών

–           Αποξήλωση ασφαλτοτάπητα όπου έχει εκτεταμένες φθορές και αποκατάσταση του ασφαλτικού

  1. B) ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ :

–      Εξυγίανση του οδοστρώματος όπου απαιτείται /Φρεζάρισμα σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος  και

–    Αποκατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος /διαγράμμιση στα επισκευασμένα τμήματα / αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση