HomeΚΡΗΤΗ2χρονο παιδί: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

2χρονο παιδί: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Τι αναφέρει στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου το 2χρονο αγόρι που επανήλθε χθες στη ζωή ενώ είχε δηλωθεί νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μικρό παιδί βρίσκεται στην ΜΕΘ Παίδων και ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί η πορεία της υγείας του.

«Το μικρό αγόρι είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων διασωληνωμένο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης ο οποίος δήλωσε πως «κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».

Μάλιστα, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί η «ζημιά» που ίσως έχει γίνει σε εγκέφαλο και ζωτικά όργανα καθώς όπως τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης «πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μετά να γίνουν αυτές οι εξετάσεις».

Το τραγικό συμβάν

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν το άτυχο παιδί την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο στη γειτονιά του σπιτιού του ξεφεύγει της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Λίγη ώρα μετά χάνονται τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Το 2χρονο αγόρι, που αποτελεί το τρίτο παιδί της οικογένειας, εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου μετά από ώρες προσπαθειών των γιατρών για την επαναφορά του δηλώνεται νεκρός. Ωστόσο, τελικά το παιδί αποκτά σφυγμό και με την επιμονή της γιατρού του ΕΚΑΒ αποκτά αναπνοή και διασωληνώνεται.

Δείτε εδώ πώς έγινε το «θαυμα» με το 2χρονο παιδί

Διαφήμιση
Διαφήμιση