HomeHL-9Πότε θα εμβολιαστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – Τι θα γίνει με όσους δεν θέλουν

Πότε θα εμβολιαστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – Τι θα γίνει με όσους δεν θέλουν

Τι λένε στο cretapost ο πρόεδρος των Ξενοδόχων και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή προκειμένου να ανοίξει η νέα τουριστική σεζόν.

Αυτό ειπώθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Τουρισμού με τους ξενοδόχους της Κρήτης και άλλους φορείς.

«Αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες ξεκινά ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «εμείς πιστεύουμε ότι άργησε ν’ ανοίξει η πλατφόρμα γι’ αυτήν την ειδικότητα εργαζόμενων. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να είχε εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι των ξενοδοχοϋπαλλήλων ώστε όποια ξενοδοχεία άνοιγαν να ήταν έτοιμα και σε αυτό το επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμβόλιο και σε αυτήν την κατηγορία επαγγελμάτων δεν θα είναι υποχρεωτικό. «Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει και όποιος δεν θέλει δεν θα το κάνει», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης ο οποίος σε ερώτηση για το αν η άρνηση του εργαζομένου να εμβολιαστεί του στοιχίσει τη… θέση εργασίας του απάντησε «Σε καμία περίπτωση ο μη εμβολιασμός ενός υπαλλήλου δεν θα πρέπει να είναι κριτήριο για πρόσληψη ή μη στα ξενοδοχεία. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ίσως ένας στους 100 ξενοδόχους να το κάνει αυτό. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι, που το έχουμε συζητήσει, δεν πρόκειται να υπάρξουν ρατσιστές σε αυτό το θέμα. Το καλύτερο βέβαια για την υγεία των εργαζομένων αλλά και των τουριστών είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στους εμβολιασμούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Ν. Κοκολάκης: «Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, αλλά θα σταθούμε στο πλευρό όποιου δεν θέλει να εμβολιαστεί»

Από την πλευρά του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου έχει σαφή θέση για το ζήτημα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος, Νίκος Κοκολάκης, ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων ήταν ένα αίτημά του.

«Εμείς ήδη με αίτημά μας, σαν Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης αλλά και σαν Ομοσπονδία στο υπουργείο Τουρισμού, είχαμε ζητήσει να προηγηθούν οι εμβολιασμοί στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και στους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό. Είναι γεγονός πλέον ότι το μοναδικό τοίχος προστασίας είναι οι εμβολιασμοί συνδυαστικά με τα ατομικά μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούνε», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκολάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Από εκεί και μετά πρέπει να σεβαστούμε τις προσωπικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Είναι πολλοί λόγοι που ίσως κάποιος να μη θέλει να κάνει αυτό το εμβόλιο για θέματα υγείας ή και άλλοι λόγοι και πρέπει να το σεβαστούμε. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού παρ’ όλα αυτά αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα ειδικά σε περίπτωση μη πρόσληψης εξαιτίας μη εμβολιασμού τότε θα είμαι και εγώ αλλά και όλο το Σωματείο στο πλευρό του», τόνισε σχετικά ο κ. Κοκολάκης

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη οι ξενοδόχοι αρχίζουν σιγά – σιγά να ετοιμάζονται για τη νέα τουριστική σεζόν η οποία αναμένεται να ανοίξει επίσημα μέσα με τέλη Μαΐου.

«Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού. Ανοίγουν κάποιοι ξενοδόχοι επειδή πρέπει να κάνουν ανακαινίσεις. Οι κρατήσεις δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Θεωρώ ότι τέλος του Μαΐου θα ανοίξει και επίσημα ο τουρισμός σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση