HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναβαθμίζει τη σύσταση για Τράπεζα Πειραιώς η JP Morgan

Αναβαθμίζει τη σύσταση για Τράπεζα Πειραιώς η JP Morgan

Ο οίκος σημειώνει ότι ο σχεδιασμός της τράπεζας για τη μείωση των NPEs παραπέμπει σε επιτάχυνση των κινήσεων της Πειραιώς, με την τράπεζα να εμφανίζει σημαντικά μειωμένους δείκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε overweight από neutral αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η JP Morgan σε έκθεσή της, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της τράπεζας για τα αποτελέσματα 2020 και την αύξηση κεφαλαίου.

Ο οίκος σημειώνει ότι ο σχεδιασμός της τράπεζας για τη μείωση των NPEs παραπέμπει σε επιτάχυνση των κινήσεων της Πειραιώς, με μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 18 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενου guidance για συρρίκνωση κατά 12 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμα.

Ενώ υπάρχουν σημαντικά ρίσκα εκτέλεσης, πιστεύουμε ότι είναι ένα ξεκάθαρο σχέδιο μείωσης ρίσκου, επιβεβαιώνεται ότι η συνδεδεμένη αύξηση κεφαλαίου θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των NPEs σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, τονίζει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων ενίσχυσης κεφαλαίων και των συναλλαγών NPEs είναι το «κλειδί» στη διασφάλιση ότι τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της τράπεζας θα παραμείνουν άθικτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετασχηματισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση