HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση ««Expotrof 2021»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση ««Expotrof 2021»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην διοργάνωση της έκθεσης «Expotrof 2021», που φέτος λόγω των συνθηκών της πανδημίας  διεξήχθη διαδικτυακά.

Στην διαδικτυακή έκθεση «The Delifair by Expotrof»  συμμετείχαν 215 Έλληνες παραγωγοί με 2.500 προϊόντα. Η έκθεση συνδυάστηκε με πλήθος σεμιναρίων και γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα με την ψηφιακή εκθεσιακή παρουσία πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο, 1000 B2B συναντήσεις παραγωγών με αγοραστές, από τους κλάδους της χονδρικής πώλησης, του ξενοδοχειακού και της μαζικής εστίασης.

Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερά προσηλωμένη στην στοχευμένη προβολή των τοπικών προϊόντων στο πλαίσιο της στρατηγικής της, έδωσε τη δυνατότητα σε 21 παραγωγούς και επιχειρήσεις του νησιού και από τις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες  να συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή.

Με τη συμμετοχή τους αναδείχτηκαν και προωθήθηκαν ακόμη μια φορά προϊόντα του τόπου μας όπως:  ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, κρασί, γαλακτοκομικά, παραδοσιακά αλλαντικά και αλόη.

Παράλληλα οι εμπορικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν ουσιαστικές με προοπτική να εξελιχθούν   σε εμπορικές συμφωνίες.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ανέφερε «Προσπαθούμε, ως Περιφέρεια, τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε  λόγω της πανδημίας να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία για τους κρητικούς παραγωγούς.

Συνεχίζουμε την οργανωμένη προσπάθεια μας, για την προβολή  και προώθηση των προϊόντων μας, με στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα   και κατ’ επέκταση  την τόνωση της τοπικής οικονομίας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση