HomeΚΡΗΤΗΑνεβαίνει η τιμή στη βενζίνη – Κατεβαίνει στις… τσέπες των καταναλωτών

Ανεβαίνει η τιμή στη βενζίνη – Κατεβαίνει στις… τσέπες των καταναλωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και όλα όπως φαίνεται βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Έχουν ανέβει οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, έχει ανέβει η τιμή στα καύσιμα μέχρι και η… θερμοκρασία έχει ανέβει. Το μόνο που κατεβαίνει είναι ο μισθός, με τον καταναλωτή να καλείται να πληρώσει καλοκαιριάτικα πολύ ακριβά την βενζίνη στη Κρήτη.

«Εξαιτίας εποχής η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατά πολύ ενώ παλαιότερα ήταν πιο φτηνή. Τώρα αν είσαι άνεργος δεν συμφέρει καθόλου να κινείσαι με αμάξι ή με μηχανάκι», αναφέρει ένας καταναλωτής ενώ κάποιος άλλος προτείνει να κάνουμε μία «στροφή στα ποδήλατα. Μόνο αυτό θα μας σώσει».

 

Πρόβλημα και για τους πρατηριούχους

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να έχουν και οι πρατηριούχοι για την αύξηση της βενζίνης.

«Για μας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Γιατί όπως ξέρετε εμάς μας ενδιαφέρει φτηνό λίτρο για να μπορεί να το καίει ο κόσμος. Εμάς η πληρωμή μας γίνεται με το λίτρο. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι να γίνει μία επανεξέταση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», επεσήμανε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Λ. Σαμόλης.

 

Ανοδική τροχιά

Η ανοδική τροχιά στην Κρήτη έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και εμφανίζει ανοδική τάση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από 13 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου έχει σημειωθεί αύξηση στη τιμή της βενζίνης στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων έως και τρία λεπτά το λίτρο.

Από το 1,75 που ήταν και 1,74 μετά από 20 μέρες σκαρφάλωσε στο 1,77 κι 1,78.

Διαφήμιση
Διαφήμιση