HomeΣΠΟΡΑνασκόπηση της κανονικής διάρκειας της Superleague 1

Ανασκόπηση της κανονικής διάρκειας της Superleague 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Απόψε 14/3, ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Superleague 1, με την 26η αγωνιστική και οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ, αυτό των πλέι οφ και αυτό των πλέι άουτ.

Εκεί θα δούμε μάχες , ιδιαίτερα ανάμεσα σε Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και σε Λαμία, Παναιτωλικό, ΟΦΗ και ΑΕΛ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ως τότε όμως και με αφορμή το τέλος της κανονικής διάρκειας , να δούμε συνοπτικά την πορεία της κάθε ομάδας και αν απέδωσε παραπάνω, λιγότερο ή ακριβώς το ίδιο με τις προσδοκίες που είχαμε στην αρχή της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, πήρε διαφορά από ένα σημείο της σεζόν και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Εκτός, συγκλονιστικού απρόοπτου, απλά αναμένεται σε ποια αγωνιστική των πλέι οφ θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα καθώς η διαφορά από τους διώκτες του είναι κάτι παραπάνω από ασφαλείας.

Ο Άρης, μπαίνει στην διαδικασία των πλέι οφ, χωρίς βέβαια ουσιαστικά για πρωτάθλημα, αλλά επικεφαλής στην μάχη για την 2η θέση και το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Η πορεία του ως τώρα στο πρωτάθλημα, έδειξε, ότι μπορεί να μείνει στα ψηλά και αν δεν επηρεαστεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, είναι στα φαβορί για  ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ΑΕΚ, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλαγή προπονητή, αμυντικά προβλήματα, αλλά τελικά μπαίνει από την 3η θέση στα πλέι οφ και με πολλές πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη. Με 3 ομάδες όμως να καιροφυλακτούν να πάρουν την θέση της, πρέπει να έχει πολύ καλό και σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο για να μην κινδυνέψει.

Ο ΠΑΟΚ, κλείνει την κανονική διάρκεια της χρονιάς, στην 4η θέση και 20 βαθμούς από την κορυφή, γεγονός που καθιστά απογοητευτική την συγκομιδή του βάσει των προσδοκιών. Δεν υπήρξε σταθερός σε κανένα σημείο της χρονιάς και πλέον κινδυνεύει ακόμα και να μείνει εκτός Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός, μπαίνει στα πλέι οφ από την 5η θέση και σε απόσταση 2,3 και 6 βαθμών από τους άμεσους ανταγωνιστές του. Στην αρχή της χρονιάς με τον Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο δεν θα το περίμενε κανείς αυτό, αλλά από την άφιξη του Λάζλο Μπόλονι και μετά, άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο για μεγάλο μέρος της χρονιάς και αν δεν έχανε κάποια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια θα μπορούσε να ήταν και στα φαβορί για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Αστέρας Τρίπολης , μπαίνει στην 6η θέση  στα πλέι οφ, λόγω του εκπληκτικού του 2ου γύρου και αν θα είναι αουτσάιντερ, κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει από την διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Ξεκινώντας τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ, ο 7ος Βόλος, έκανε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή του από νωρίς και είχε μαθηματικές ελπίδες για καιρό για είσοδο ακόμα και στα πλέι οφ. Στα πλέι άουτ θα είναι ουσιαστικά αδιάφορος και καταλύτης για τις ομάδες που θα καίγονται για βαθμούς.

Ο 8ος ΠΑΣ Γιάννινα, είναι από τις ομάδες-αποκάλυψη της σεζόν και για την πορεία του στο πρωτάθλημα και φυσικά για την πορεία του στο Κύπελλο που συνεχίζεται ακόμα. Είναι δύσκολο ως αδύνατο να κινδυνέψει να υποβιβαστεί και θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, σε μια καθόλα επιτυχημένη σεζόν.

Ο 9ος Απόλλων Σμύρνης, έκανε μια πολύ καλή για τα δεδομένα του, χρονιά, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα κινδυνέψει να υποβιβαστεί και σε μεγάλα κομμάτια της χρονιάς  απέδωσε και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ο 10ος Ατρόμητος , έκανε μια κακή και αδιάφορη για τα δεδομένα και την ποιότητα του χρονιά, καθώς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να διεκδικήσει την είσοδο του στα πλέι οφ που ήταν ο στόχος της ομάδας. Βάσει της ποιότητάς του, θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή του και μαθηματικά και να κοιτάξει πως θα κάνει μια καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά.

Η 11η Λαμία, ξεκίνησε πολύ άσχημα την χρονιά και ήταν για πάρα πολλές αγωνιστικές  το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Όμως στο δεύτερο μισό της χρονιάς, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, πήρε σημαντικούς βαθμούς και πλέον έχει ρεαλιστικές ελπίδες για παραμονή αν και δεν είναι εξασφαλισμένη , σε καμία περίπτωση.

Ο 12ος  Παναιτωλικός , συνεχίζει από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη χρονιά, ήταν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος , στα χαμηλά της βαθμολογίας  και είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα καίγονται για βαθμούς στα πλέι άουτ για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Ο 13ος ΟΦΗ, ξεκίνησε αρκετά καλά την χρονιά και βρισκόταν ψηλά στην βαθμολογία για μήνες. Όμως μια ανεξήγητη καθίζηση στο δεύτερο μισό της χρονιάς, τον έφερε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και ελπίζει το ηλεκτροσόκ που θα φέρει η αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Νιόπλια στην θέση του Γιώργου Σίμου και η επιστροφή κάποιων τραυματιών να τον επαναφέρει στις καλές εμφανίσεις και στα πλέι άουτ να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Η 14η ΑΕΛ, τέλος,  ήταν στα πολύ χαμηλά της βαθμολογίας καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος , απογοητεύοντας με την απόδοσή της, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πήρε κάποιους βαθμούς, που της επιτρέπουν να έχει ελπίδες παραμονής στα πλέι άουτ.

Αυτή ήταν η πορεία των 14 ομάδων στην κανονική διάρκεια , αλλά για τις περισσότερες από αυτές τώρα αρχίζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, καθώς στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα κριθούν τα πάντα.

Ευθύμης  Φασουλάκης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση