HomeHL-9Στη φυλακή ο 24χρονος για το μαχαίρωμα: «Βρισκόμουν σε αυτοάμυνα»

Στη φυλακή ο 24χρονος για το μαχαίρωμα: «Βρισκόμουν σε αυτοάμυνα»

'Βρισκόταν στο έδαφος και δεχόταν ταυτόχρονα χτυπήματα από τέσσερα άτομα- Έβγαλε ενστικτωδώς τον σουγιά του για να τους τρομάξει"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την μαραθώνια απολογία του, όπως έχει ήδη αναφέρει τo cretapost, ο 24χρονος βασικός κατηγορούμενος  για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του 19χρονου, το μεσημέρι της Πέμπτης στα Χανιά.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση ανθρωποκτόνος δόλος από την πλευρά του, αντίθετα, βρισκόταν στο έδαφος και δεχόταν ταυτόχρονα χτυπήματα από τέσσερα άτομα, όταν έβγαλε ενστικτωδώς τον σουγιά του σε μία προσπάθεια να τους τρομάξει.

Για κακή τύχη όλων, κι ενώ, όπως ανέφερε βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τραυμάτισε τον νεαρό οπαδό του Παναθηναϊκού που βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο.

Oι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους που διήρκησε σχεδόν οκτώ ώρες.

Οι τρεις που βαραίνονται με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίθηκε από την ανακρίτρια ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όσον αφορά άλλους τέσσερις, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμπλοκή και οπλοφορία και οπλοχρησία, ωστόσο, θα είναι κι εκείνοι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους μέχρι το δικαστήριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 24χρονο ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε τον 19χρονο και ποινικές διώξεις για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, οπλοφορία και άλλα αδικήματα στους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Σε τοποθέτησή του στο zarpanews.gr, ο δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και του φερόμενου ως δράστη, Γιώργος Βεργάκης, τόνισε ότι σέβεται την άποψη ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς και ότι η πλευρά της υπεράσπισης θα μελετήσει τις δικονομικές επιλογές που για να υπάρξει κάποια στιγμή αποφυλάκιση.

 Ακόμη, επισήμανε: «Το γεγονός ότι επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι τόσο στους οπαδούς που κατηγορούνται για κακούργημα, όσο και σε εκείνους που κατηγορούνται για πλημμέλημα δείχνει ότι ανακριτής και εισαγγελέας καταλάβαν πως ακριβώς εξελίχθηκαν τα πραγματικά γεγονότα και ότι στην συμπλοκή υπήρχε πολύ μεγάλη αριθμητική δυσαναλογία, όντας 10 και πλέον οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και μόλις 4 του Ολυμπιακού. Κατ’ ουσίαν τα θύματα του ξυλοδαρμού ήταν οι οπαδοί του ολυμπιακού, άλλωστε μόνο αυτοί φέρουν τραύματα και έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή».
«Εύχομαι περαστικά και πλήρη και ταχεία ανάρρωση στο παιδί. Συμπλοκές για τέτοιες αφορμές δεν τιμούν ούτε εμάς τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», συμπλήρωσε.

 

 

Οπαδικές οι διαφορές

Όπως αναφέρουν πηγές το cretapost, οι λόγοι της αιματηρής συμπλοκής ήταν οι οπαδικές διαφορές.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι συλληφθέντες μαζί με τον τραυματία επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα όταν συναντήθηκαν κι άρχισαν να καυγαδίζουν έντονα. Η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε όταν κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και τα αίματα… άναψαν.

Κάποια στιγμή βγήκαν και τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ο 19χρονος να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα.

Οι υπόλοιποι μπήκαν στα αυτοκίνητα κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ τον αιμόφυρτο 19χρονο βρήκε ένας περαστικός που τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο Χανίων.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του 19χρονου

Ο 19χρονος υπεβλήθη σε χειρουργείο και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

«Ο 19χρονος υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ όπου και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μάνος Μπολώτης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός αποσωληνώθηκε και έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση