HomeHL-9Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα έξι αεροσκάφη F-15C

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα έξι αεροσκάφη F-15C

Ολοκληρώθηκε η άφιξη προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας – Θα υπάρξει συνεκπαίδευση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας έφτασαν προσωπικό και μέσα της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

aeroplana__6_

Η έλευση γίνεται στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και της συντονισμένης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.

aeroplana__5_
Στην αεροπορική βάση της Σούδας βρέθηκε για να υποδεχθεί τα μαχητικά και ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ. Saad Alammar.

aeroplana__9_

img_0650-_2_

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συνεργασία αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των 2 χωρών που καταδεικνύεται μεταξύ άλλων και από την πρόσφατη τοποθέτηση Ακόλουθου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για πρώτη φορά.

 

aeroplana__8_

«Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής.

aeroplana__1_

Η δε συνεχής αναβάθμιση της στρατηγικής αξίας του νησιού σύμφωνα με τον βραχυμεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί στο άμεσο μέλλον πόλο έλξης για την πραγματοποίηση σημαντικών συνεργειών με ακόμα περισσότερους Συμμάχους, φίλους και εταίρους που επιθυμούν να δηλώσουν έμπρακτα, με την παρουσία και τις συνεκπαιδεύσεις τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το ενδιαφέρον τους για την ιδιαιτέρως σημαντική από άποψης στρατηγικής αξίας περιοχή», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση