HomeHL-TOPΝίκος Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο ο δήμος Χανίων

Νίκος Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο ο δήμος Χανίων

Παραμένει ο δήμος Ανωγείων και η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι πλέον επίσημο. Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο», εντάσσεται πλέον και ο δήμος Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο το πρωί ο δήμος Χανίων εντάσσεται στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο».

«Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη για την ένταξη των νέων περιοχών στο «βαθύ κόκκινο». Ο δήμος Χανίων εντάσσεται σε αυτή τη κατηγορία από αύριο το πρωί έως τις 22 Μαρτίου εξαιτίας της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε σε αυτή τη κατηγορία παραμένει όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καθώς και ο δήμος Ανωγείων.

Οι ανακοινώσεις του Ν. Χαρδαλιά

Για την Καθαρά Δευτέρα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό, τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρτατετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας και τηρώντας τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τα σχολεία κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Να σημειώσουμε πως οι ειδικοί άφησαν… παραθυράκι για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα συμβεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση