HomeCity GuideΟι Cretan Wind στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Οι Cretan Wind στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία τη Δευτέρα 15 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μουσικές από όλη την Ελλάδα θα μας ταξιδέψει το μουσικό σχήμα Cretan Winds, ανήμερα της Kαθαράς Δευτέρας, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture.
Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ψηφιακού Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» 2020, θα κάνει on line πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 στις 21:15 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο https://youtu.be/S_PYwP6s1HM. Μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Το μουσικό σχήμα Cretan Winds στη συναυλία παρουσιάζει μουσικές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη εστίαση στα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης. Στόχος του είναι να αναδείξει το παλαιό και διαχρονικό μουσικό υλικό, να το ανανεώσει, και δημιουργικά να το εντάξει στο σήμερα.

Τον κύριο κορμό του Cretan Winds αποτελούν οι Μαρία Λούκα και Γιώργος Ζαχαριουδάκης. Η Μαρία Λούκα, με τέσσερις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό της, προσδίδει ένα ιδιαίτερο ύφος και μια γυναικεία πνοή στο δημοτικό τραγούδι. Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, έχοντας εντρυφήσει στην ελληνική μουσική και στην εκτέλεση ελληνικών οργάνων, αναβιώνει αρχέγονα όργανα της Ελλάδας και αναδεικνύει τις δυνατότητες τους. Τα παραδοσιακά μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι το θιαμπόλι, η ασκομαντούρα, η τσαμπούνα, η κρητική λύρα, το κρητικό λαούτο, το σαζολάουτο, το μπουλγαρί, το μπεντίρ, το ινδικό μπανσούρι και το ιρλανδέζικο bodhrán.

Συνοδοιπόρος του Cretan Winds σε αυτή τη παρουσίαση είναι ο Στέλιος Συκάκης, ένας δεξιοτέχνης ελληνικών νυκτών οργάνων.

Ηχοληψία – Επεξεργασία ήχου: Δημήτρης Χατζάκης
Εικονοληψία: Γιάννης Ανδρίτσιος, Γιώργος Δαράκης,
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Γιώργος Δαράκης,
Επιμέλεια Παραγωγής: Ζαχαριουδάκης Γιώργος, Μαρία Λούκα

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία,5+1 πολιτισμοί»

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση