HomeΕΛΛΑΔΑFake news η ύπαρξη του «παιχνιδιού» Jonathan Galindo

Fake news η ύπαρξη του «παιχνιδιού» Jonathan Galindo

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για fake news κάνει λόγο η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της κυπριακής Αστυνομίας, και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αναφορικά με την ύπαρξη του επικίνδυνου παιχνιδιού «Jonathan Galindo».

Η ανακοίνωσή αναφέρει:

«Όπως προκύπτει από έρευνα των Kέντρων Aσφαλούς Διαδικτύου ανά την Ευρώπη πρόκειται για Fake News το οποίο στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί καμία σχετική καταγγελία.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται η εμφάνιση ατόμων που υποδύονται ανήλικους ή ενήλικες οι οποίοι μπορεί να επιχειρήσουν να δράσουν στο πλαίσιο μιας κακόγουστης φάρσας.

Συστήνεται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν τις γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά τους ανοιχτές και να τα ενημερώσουν για την επικινδυνότητα τέτοιων «παιχνιδιών» προσέχοντας να μην εξάρουν την αυξημένη λόγω ηλικίας περιέργειά τους».

Ένα ενδιαφέρον άρθρο το οποίο εξηγεί το λόγο ύπαρξης τέτοιων ιστοριών επικίνδυνων παιχνιδιών στο διαδίκτυο που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση