HomeHL-SportsΚριστόφ Βαζέχα: «Σίγουρα ο Νίκος Νιόπλιας θα σώσει τον ΟΦΗ»

Κριστόφ Βαζέχα: «Σίγουρα ο Νίκος Νιόπλιας θα σώσει τον ΟΦΗ»

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό την περίοδο που κατακτήθηκε το νταμπλ, Κριστόφ Βαζέχα, δήλωσε στο gazzetta.gr ότι ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ βλέπει τη λεπτομέρεια και πως δεδομένα θα κρατήσει τους Κρητικούς στη Super League

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ αποφάσισε να πορευτεί με τον Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League, ενώ η ομάδα είχε υποστεί εννέα διαδοχικές ήττες, με αποτέλεσμα να παλεύει πια για την παραμονή.

Ο 56χρονος Κοζανίτης προπονητής είχε από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα τη θέση συντονιστή ποδοσφαίρου στην ομάδα του Ηρακλείου και τώρα ανέλαβε το βαρύ φορτίο να την κρατήσει και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει ως προπονητής. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2009-2010, έχοντας στο πλευρό του τον Κριστόφ Βαζέχα.

Ο θρύλος του «τριφυλλιού» και νυν προπονητής του Ασπροπύργου μίλησε στο gazzetta.gr για τον άλλοτε συνεργάτη του, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις ικανότητές του.

Εξέφρασε την πίστη του ότι ο ΟΦΗ θα μείνει στην κατηγορία με προπονητή τον Νιόπλια και θυμήθηκε τη «φοβερή του διαχείριση με παίκτες όπως ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης».Ο Βαζέχα δήλωσε για τον Νιόπλια:

«Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, η πρώτη κίνηση μιας διοίκησης είναι η αλλαγή προπονητή. Με τον Νιόπλια είχαμε καταπληκτική συνεργασία στον Παναθηναϊκό.

Και ο Νίκος ήταν ευχαριστημένος με τη δική μου δουλειά. Και ο Σίμος είχε φοβερά αποτελέσματα στην αρχή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Η απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ να προχωρήσει με τον Νιόπλια ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να κάνει.

Ξέρει την ομάδα, ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δουλεύει πολύ, ξέρει την Κρήτη, είναι αγαπητός. Είναι ό,τι καλύτερο για τον ΟΦΗ η κίνηση αυτή. Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω γι’ αυτόν.

Στη δουλειά δεν τον φοβάμαι καθόλου.Ό,τι κάνει, το κάνει τέλεια. Έτσι ήταν και ως παίκτης. Βλέπει τη λεπτομέρεια.

Στον Παναθηναϊκό όταν ήμασταν, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση των μεγάλων προσωπικοτήτων.

Φαντάσου είχαμε παίκτες όπως ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και άλλους.

Έκανε φοβερή διαχείριση, ήταν εξαιρετικός στις ομιλίες τους, στο πώς ενεργούσε σε όλα.

Ο ΟΦΗ σίγουρα έχει μπλέξει βαθμολογικά, αλλά σίγουρα έχει γίνει πολύ καλή κίνηση με τον Νιόπλια. Είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει την ομάδα στη Super League.

Παίζει καλό ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ, δεν χάνει με κάτω τα χέρια, έχει καλή ομάδα, αλλά καμιά φορά χρειάζεται και τύχη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νιόπλιας θα κάνει ντεμπούτο με τον ΟΦΗ την Κυριακή (19.00), στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση