HomeΚΡΗΤΗCNN: Πώς τα υδροπλάνα θα κάνουν το Αιγαίο ακόμα πιο… φιλικό

CNN: Πώς τα υδροπλάνα θα κάνουν το Αιγαίο ακόμα πιο… φιλικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν το πάθος και η αγάπη για τα ελληνικά νησιά είναι δεδομένα από τους τουρίστες, τότε τα δρομολόγια των πλοίων είναι ακόμα πιο… δεδομένα. Οι καθυστερήσεις και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν πάντα εκείνους που θέλουν να φτάσουν γρήγορα και άνετα στον προορισμό τους.

Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρεται στην εταιρεία HellenicSeaplanes που με τα υδροπλάνα που διαθέτει, θα μπορέσει μέσα στο 2016 να συνδέσει περισσότερες από 100 περιοχές -ειδικότερα τις πλέον απομακρυσμένες- σε όλη την Ελλάδα.

Υπομονή για δύο ακόμα χρόνια, λοιπόν, αλλά όπως σημειώνει το άρθρο στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα το πλάνο δεν είναι τόσο εύκολο να υλοποιηθεί. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013, τον Μάιο του 2015 θα κάνει τις δοκιμές των πτήσεων και το 2016 θα είναι έτοιμη πλέον να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή ταξιδιού.

Οι τιμές των εισιτηρίων, όπως τονίζει η εταιρεία, δεν θα είναι ασύμφορες για το ευρύ κοινό και θα συνδυάζουν την άνεση και την ταχύτητα (σε σχέση με τα φέρι). Τα υδροπλάνα (12 και 19 θέσεων) έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται στο νερό και θα μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένα νησιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία σύνδεση μέσω αέρος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση