HomeHL-9Πλοίο με κρούσματα κορωνοϊού αγκυροβόλησε σε λιμάνι της Κρήτης

Πλοίο με κρούσματα κορωνοϊού αγκυροβόλησε σε λιμάνι της Κρήτης

14 θετικοί ναυτικοί στους Καλούς Λιμένες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός στις υγειονομικές και λιμενικές αρχές επικρατεί τις τελευταίες ώρες εξαιτίας ενός πλοίου στο οποίο εντοπίστηκαν πάνω από 10 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα στις 3 τα ξημερώματα όταν ο 61χρονος πλοίαρχος διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς έφερε ήπια συμπτώματα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού στα μέλη του πληρώματος. Από τα 20 άτομα εντοπίστηκαν θετικά τα 14 τα οποία απομωνώθηκαν σε χώρο του πλοίου για την ασφάλεια των υπολοίπων.

Και οι 14 είναι, για την ώρα, ασυμπτωματικοί ενώ το πλοίο έχει αγκυροβολήσει στους Καλούς  Λιμένες και δεν μπορεί να αποχωρήσει εξαιτίας του ότι ο καπετάνιος είναι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πηγές των λιμενικών αρχών, το πλοίο φέρει ελληνική σημαία και είχε προορισμό το Κάιρο ωστόσο εξαιτίας της υγείας του καπετάνιου αγκυροβόλησε ανοιχτά της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρείται με ευλάβεια το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο και το πλοίο παραμένει σε ασφαλές σημείο ενώ οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση