HomeΕΛΛΑΔΑΣτα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην κοινωνική ένταση», λέει η κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επένδυση στην κοινωνική ένταση προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, μετά τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σειρά κυβερνητικών στελεχών «έδειξαν» σήμερα, με παρεμβάσεις τους, την αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για υποδαύλιση της έντασης, προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικής αναταραχής και πολιτικό εναγκαλισμό με φαινόμενα που παράγουν βία.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή η συζήτηση αναμένεται να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για ζητήματα δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ρπιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3% και πρόσθεσε ότι τα συνθήματά του, θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011. «Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απέδωσε αυτή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη σε μια αναφορά που παραπέμπει στο δεύτερο μέρος της χθεσινής δήλωσης του Πρωθυπουργού: «Σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», ήταν το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέτσας: Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική υποκίνηση

Συνδέοντας το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών και με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Μega, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις από τα συγκεκριμένα φαινόμενα. «Όλο το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πολιτική αφετηρία. Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική υποκίνηση. Υπάρχουν δυνάμεις, μεταξύ τους φαίνεται να είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Ας πάρει αποστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: ««Αυτά που είδαμε εχθές αλλά και την Κυριακή έχουν να κάνουν με ένα υπόβαθρο που καιρό τώρα καλλιεργείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με αφορμή τον Κουφοντίνα έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν πολιτικά αυτά τα γεγονότα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι υπάρχει ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία, όπως είναι η στήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η κάλυψη παράνομων καταλήψεων όπως αυτή στο ΑΠΘ, κατονομάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση.

Και ο Παναγούλης «δείχνει» ΣΥΡΙΖΑ

Υπογραμμίζεται ότι και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνη την Κουμουνδούρου για τα χθεσινά επεισόδια «Χθες υπήρχαν δεκάδες κουκουλοφόροι εκεί (σ.σ.: στη Νέα Σμύρνη). Είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καθημερινά 2-3 χιλιάδες ανθρώπους που τους μετακινεί καθημερινά», συνέχισε και απαντώντας στην ερώτηση αν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τα επεισόδια είπε «στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συγκέντρωσης και άλλων συγκεντρώσεων αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως υποκινεί τα επεισόδια. Γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ επεισόδια όταν την κινητοποίηση την έχει κάνει το ΚΚΕ; Γιατί υπάρχει περιφρούρηση», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παίζει χυδαίο πολιτικό παιχνίδι

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινή του ανακοίνωση καταδίκασε τα επεισόδια: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σχολιάζοντας το διάγγελμα Μητσοτάκη, η Κουμουνδούρου τόνισε ότι: «Η στρατηγική της έντασης στην οποία επένδυσε ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέτυχε σε όλα, το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια. Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «χθες παραβατικά στοιχεία έδρασαν εμπρηστικά και έφτασαν στον απόλυτα καταδικαστέο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία να δρουν αστυνομικοί ως χούλιγκαν. Μετά το περισταστικό, αστυνομικοί έδρασαν εκδικητικά δέρνοντας αδιάκριτα όποιον έβρισκαν μπροστά τους».

Αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η αντίδρασή μας χτες ήταν άμεση και σαφής και καταδικάσαμε απόλυτα τα συμβάντα. Δεν θα αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες επειδή η ΝΔ παίζει αυτό το χυδαίο πολιτικό παιχνίδι. Οι πολίτες δεν μπορεί να κινδυνεύουν κάθε φορά που θα βγουν έξω να γίνουν θύματα ξυλοδαρμού, ή για να τους το επιτρέπει το Μαξίμου, να πρέπει να κυκλοφορούν με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Η Ν.Δ. επενδύει στη στρατηγική της έντασης για να εξαφανίσει την πολιτική ατζέντα».

Καταδίκη των επεισοδίων στη Βουλή

Στη συνολική καταδίκη των όσων συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προχώρησε πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Όπως καταδικάσαμε το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη, έτσι θα πρέπει να το κάνουμε και με τη δολοφονική επίθεση στο νεαρό αστυνομικό», είπε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε με νόημα: «τα χθεσινά επεισόδια ήταν προαποφασισμένη προφητεία γιατί υπήρξαν δηλώσεις κομμάτων που προετοίμασαν το κλίμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε fake news για τo σπασμένο φανάρι στη Πανόρμου! Υιοθετείτε το βίντεο; Δεν έχω κάποιον να λέει ναι κάναμε ένα λάθος».

«Εικόνες όπως αυτές της δολοφονικής επίθεσης σε αστυνομικό και φαινόμενα αστυνομικής βίας να μην ξαναδούμε! Κάνω έκκληση να μας αφυπνίσουν εικόνες να σταματήσουμε τη διασπορά μίσους και διχασμού», είπε ο Μ. Συνετάκης της ΝΔ.

«Απόλυτη καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό! Στήριξη των έντιμων, είμαστε αντίθετοι στη χρήση βίας. Καθαρές κουβέντες, η βία παράγει βία», είπε ο Χρ. Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση παρέχει στήριξη σε τρομοκράτες και προβοκάτορες».

«Αστυνομικός δέχθηκε δολοφονικού τύπου επίθεση από μπαχαλάκηδες! Υπάρχουν υπεύθυνοι…», είπε ο Μ. Κατρίνης του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα. « Το κλίμα είναι διχαστικό και τους θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους», κατέληξε.

«Ο τραυματισμός του αστυνομικού είναι απαράδεκτος αλλά δεν δικαιώνει τις κυβερνητικές επιλογές», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ με τον Κρ. Αρσένη του Μέρα25 να χαρακτηρίζει δυσάρεστο το ξυλοδαρμό του αστυνομικού και να του εύχεται περαστικά.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό που γλίτωσε από θαύμα. Καλή και κακή βία δεν υπάρχει, η βία πολιτών είναι καλή; Την καταδικάζουμε», είπε ο Κ. Χήτας από την Ελληνική Λύση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση