HomeCity GuideΔιαδικτυακή Ημερίδα «Η Κρίση και οι Κρίσεις»

Διαδικτυακή Ημερίδα «Η Κρίση και οι Κρίσεις»

Από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας & Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών και Μελετών για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕ-ΠΚ) διοργανώνουν διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Η Κρίση και οι Κρίσεις». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 17.00 – 21.00.

Η Ημερίδα εστιάζει σε κρίσιμες διαστάσεις, πτυχές και παραμέτρους μιας σειράς μείζονων Κρίσεων σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο, με σημαντικές και πολυεπίδες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ανακινούνται από τους Ομιλητές ζητήματα όπως τα ακόλουθα: οι διαστάσεις των κοινωνικο-οικονομικών επιδράσεων του γερμανικού οντολιμπεραλισμού στην Ελλάδα της Κρίσης (2010-2020), οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική αγορά εργασίας και η επισφαλής εργασία στη νέα γενιά, οι επιπτώσεις των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στη Δημόσια Διοίκηση και οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετούς Οικονομικής Κρίσης και Ύφεσης, η προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, η κρίση της ευρωπαϊκής πολυπολιτισμικότητας και οι μετασχηματισμοί της ευρωπαϊκής και ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής και τέλος οι φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα και η διαχείριση τους. Οι βασικοί Ομιλητές/ τριες είναι νέοι επιστήμονες, διδάσκοντες και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σε άλλα Πανεπιστήμια.

Την Ημερίδα συντονίζει ο Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης (Διευθυντής ΚΕΠΕΤ, Αν. Διευθυντής ΚΕΜΕ-Π.Κ.), ενώ συμμετέχουν ο Καθηγητής Δημήτρης Μυλωνάκης (Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης), η Καθηγήτρια Μαρία Κούση (Διευθύντρια του ΚΕΜΕ-Π.Κ.) και η Καθηγήτρια Ήβη Μαυρομούστακου (Σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Διευθύντρια του ΔΙΠΟΛ). Βασικοί ομιλητές/ τριες είναι οι: Δρ Στέλιος Τζαγκαράκης (Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Π.Κ.), Δρ Μαρία Δρακάκη (Διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ), η Δρ Γεωργία Δημάρη (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΚΕΠΕΤ του Πανεπιστημίου Κρήτης) και οι υποψήφιοι/ες Διδάκτορες και Ερευνητές των ΚΕΠΕΤ και ΔΙΠΟΛ, Σοφία Σαριδάκη, Νίκος Κοσμαδάκης, Δημήτρης Κρήτας και Χρήστος Ζαχείλας.

Η Ημερίδα είναι ελεύθερη στο κοινό. Μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να την παρακολουθήσει μέσω της πλατφόρμας Zoom, πατώντας κατά τη διάρκεια της Ημερίδας στον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/97198598917?pwd=aDBmTmFhMFRuYkhNdE1lYnQrSGJEZz09

Διαφήμιση
Διαφήμιση