HomeHL-PsilaΣτην Ιταλία μετέτρεψαν τρένο σε κινητό νοσοκομείο με κλίνες ΜΕΘ

Στην Ιταλία μετέτρεψαν τρένο σε κινητό νοσοκομείο με κλίνες ΜΕΘ

«Μπορεί να ταξιδέψει σ’ όλη την Ευρώπη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού επιστράτευσε η Ιταλία με τη μορφή ενός τρένου που φέρει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό και διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το τρένο – νοσοκομείο με τις δύο μηχανές και τα οκτώ βαγόνια – καθένα απ’ τα οποία είναι επανδρωμένο μ’ έναν γιατρό και τέσσερις νοσηλευτές – εγκαινιάστηκε χθες παρουσία του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, του διευθύνοντος συμβούλου των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (FS) Τζιανφράνκο Μπατίστι και του προέδρου της περιφέρειας του Λάτσιο και απερχόμενου Γ.Γ. του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Τζινγκαρέτι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini της Ρώμης με στόχο την αποσυμπίεση του εθνικού συστήματος υγείας της Ιταλίας καθώς η πανδημία καλπάζει στη χώρα και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100.000. «Μπορεί να ταξιδέψει σ’ όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλο όμοιό του στη Γηραιά Ήπειρο», είπε ο Μπατίστι.

Το τρένο θα λειτουργεί ως κινητό νοσοκομείο για τη μεταφορά ασθενών από περιοχές της χώρας όπου η πανδημία ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και είναι καρπός της συνεργασίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, του Ερυθρού Σταυρού και των Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών της Λομβαρδίας, μια από τις περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί σφοδρότερα από την υγειονομική κρίση.

Το τρένο διαθέτει ενεργειακή αυτονομία για να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ενώ τρία από τα οκτώ βαγόνια του φιλοξενούν 21 κλίνες ΜΕΘ. Πέραν όμως της αποφόρτισης της πίεσης από την πανδημία του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, το τρένο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε φυσικές καταστροφές, επεσήμανε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση