HomeHL-SportsΓιατί ο Νίκος Νιόπλιας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή

Γιατί ο Νίκος Νιόπλιας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή

Ο 56χρονος επέστρεψε στον πάγκο του ΟΦΗ - Πώς οδηγήθηκαν oι υπεύθυνοι της oμάδας σε αυτή την απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εποχή Νίκου Νιόπλια λοιπόν από σήμερα  στον ΟΦΗ, καθώς ο 56χρονος επέστρεψε στους πάγκους ως πρώτος προπονητής και διαδέχθηκε τον Γιώργο Σίμο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η περίπτωσή του είχε πέσει στο «τραπέζι» από την πρώτη στιγμή που ο 42χρονος κόουτς αποχώρησε και σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, αφού φάνταζε ως μία πάρα πολύ πιθανή προοπτική εξέλιξη.

Ας προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε το πώς και το γιατί από το «Γεντί Κουλέ» στράφηκαν σε αυτή τη λύση.

*Μπορεί να βρίσκεται για περίπου πέντε χρόνια μακριά από τους πάγκους, αλλά είναι προπονητής. Με θητεία σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και ΟΦΗ παλαιότερα, δεν είναι μία περίπτωση που δύναται να χαρακτηριστεί… έκτακτης ανάγκης.

*Την ίδια στιγμή ξέρει πολύ καλά τον οργανισμό ΟΦΗ.

Οχι μόνο με γνώμονα το κλισέ ότι ως ποδοσφαιριστής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο «Γεντί Κουλέ», ενώ υπηρέτησε παλαιότερα τους Κρητικούς και από τη θέση του προπονητή στα «αλώνια» των μικρότερων κατηγοριών.

Πιο πολύ αναφερόμαστε στο «τώρα».

Αμεσος συνεργάτης των Μιχάλη Μπούση, Γιάννη & Γιώργου Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη, ήταν τα τελευταία χρόνια συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου κάθονταν και στον πάγκο, στο πλευρό του Γιώργου Σίμου ως (περίπου) γενικός αρχηγός.

Αρα ξέρει πρόσωπα και πράγματα (τα ζει δηλαδή αφού βρίσκεται εντός των τειχών) και εκμηδενίζεται ο χρόνος που χρειάζεται κάθε νέος προπονητής ώστε να μάθει την καινούργια του ομάδα.

*Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά κακά τα ψέματα έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία ως ομάδα.

Καλώς ή κακώς η ιστορία θα δείξει. Πάμε με αυτό το δεδομένο, ότι δηλαδή από το καλοκαίρι του 2019 ακολουθείται ένα συγκριμένο πλάνο και στυλ παιχνιδιού.

Στην μπάλα δεν μπορείς να μπεις στα αποδυτήρια και από τη μία ημέρα στην άλλη να αλλάξεις στυλ, αντίληψη, σχέδια κτλ. Δεν υπάρχει κάποιος σχετικός διακόπτης.

Απαιτείται χρόνος, εφόσον βέβαια θες να προχωρήσεις σε ένα ανάλογο εγχείρημα, και στο Ηράκλειο δεν έχουν τη συγκεκριμένη… πολυτέλεια. (του χρόνου).

Αρα το σκεπτικό είναι αναλάβει κάποιος που ξέρει τι και πώς (βλέπε παραπάνω) ώστε η μετάβαση και οι όποιες αλλαγές επιχειρηθούν να είναι εφικτές.

Σε περίπου 15 ημέρες έχουμε την πρεμιέρα των play out, ενώ μεσολαβεί και ένα δύσκολο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ότι είναι να γίνει πρέπει να συμβεί… άμεσα. Αυτό που προέχει για όλους στην ομάδα είναι να σωθεί και το καλοκαίρι να υπάρξουν οι διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται.

*Ο Νιόπλιας ως παίκτης και ως προπονητής έχει υπάρξει σε δύσκολα αποδυτήρια και ποιο είναι το Νο1 πρόβλημα των Κρητικών αυτή τη στιγμή; Η ψυχολογία. Αρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα.

*΄Λεπτομέρεια ίσως, αλλά σημαντική. Στο πλευρό του (θέλετε να το πείτε ως άμεσος συνεργάτης) θα βρίσκεται ο Γιάννης Σαμαράς. Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, θα βρίσκεται καθημερινά μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα λειτουργεί ως «ασπίδα» του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση