HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚίνα: Κατά 40,8% μειώθηκαν τα ταξίδια στη φετινή εορταστική περίοδο λόγω πανδημίας

Κίνα: Κατά 40,8% μειώθηκαν τα ταξίδια στη φετινή εορταστική περίοδο λόγω πανδημίας

Ο αριθμός των ταξιδιών ήταν μειωμένος κατά 70,9%, σε σύγκριση με τα ταξίδια της ίδιας εορταστικής περιόδου του 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μετακινήσεις επιβατών στην Κίνα κατέγραψαν σημαντική μείωση κατά τη φετινή περίοδο του Φεστιβάλ Άνοιξης, όπως έδειξαν χθες τα επίσημα στοιχεία.

 

Στη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου από την 28η Ιανουαρίου μέχρι την 8η Μαρτίου της φετινής χρονιάς, εκτιμάται ότι έγιναν 870 εκατομμύρια ταξίδια σε ολόκληρη την Κίνα. Τα ταξίδια κατέγραψαν κάθετη μείωση κατά 40,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού κατά της πανδημίας COVID-19.

Ο αριθμός των ταξιδιών ήταν μειωμένος κατά 70,9%, σε σύγκριση με τα ταξίδια της ίδιας εορταστικής περιόδου του 2019.

Ο κινεζικός σιδηρόδρομος διαχειρίστηκε 220 εκατομμύρια ταξίδια, με αύξηση 3,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα ταξίδια που έγιναν οδικώς, ήταν μειωμένα κατά 50,2% στα 600 εκατομμύρια ταξίδια.

Τα ταξίδια που έγιναν μέσω υδάτινων μέσων καταγράφηκαν στα 15,34 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 24,5% από το 2020, ενώ οι αεροπορικές μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 8,5% στα 35,37 εκατομμύρια ταξίδια. Αρκετοί ήταν οι Κινέζοι που υπάκουσαν στις οδηγίες των αρχών σχετικά με την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

.iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση