Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, οι δύο από τους τέσσερεις συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, οι οποίοι οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 38χρονος εγκέφαλος του κυκλώματος και ο 36χρονος Έλληνας ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και θεωρείται ο συνεργός του και προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης από τον 38χρονο.

Η 29χρονη σύζυγος του 38χρονου και ο 64οδηγός ταξί που επίσης απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι όσον αφορά στους άλλους συλληφθέντες, είχαν αφεθεί ελεύθεροι καθώς τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ως αγοραστές ναρκωτικών ουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει συλληφθεί και ένας Αλβανός ηλικίας 33 ετών για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα, όπως και στην 21χρονη Ρουμάνα (σύζυγος του 36 χρονου Έλληνα που προφυλακίστηκε) .

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων (3 άνδρες και γυναίκα) κατηγορουμένων για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και των άλλων 3 ατόμων για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η εν λόγω ομάδα προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες συσκεύαζε και τις τοποθετούσε κυρίως σε υπαίθρια σημεία προκειμένου στη συνέχεια να διαθέσει σε αγοραστές στην περιοχή του Ηρακλείου.

kykloma-kokainis

Η μεθοδολογία της ομάδας

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, απόκρυψη, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ο ηγετικός ρόλος

Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο είχε ένας 38χρονος, ο οποίος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες αφού ζύγιζε και συσκεύαζε τις απέκρυπτε σε υπαίθρια σημεία της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας, τις παραλάμβαναν και τις διακινούσαν σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον ημεδαπή είχε βοηθητικό ρόλο στην ομάδα παρέχοντας την αναγκαία συνδρομή για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
530 περιπτώσεις

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, και σχηματίστηκε δικογραφία σε 66 άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, την 03.03.2021 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, αστυνομική επιχείρηση η οποία διήρκησε έως την 04.03.2021 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας κατά το χρόνο που προμήθευαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύο αγοραστές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση