HomeΕΛΛΑΔΑΣεισμός στην Ελασσόνα -Πέτσας: «Αμεση στήριξη στους πληγέντες»

Σεισμός στην Ελασσόνα -Πέτσας: «Αμεση στήριξη στους πληγέντες»

«Είμαστε παρόντες από την πρώτη στιγμή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στις πληγείσες, από τους ισχυρούςσεισμούς, περιοχές της Θεσσαλίας.

Μετά τη σύσκεψη που είχε ο αν. υπουργός στο Ζάρκο και λίγο πριν αναχωρήσει δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε στο Ζάρκο και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να απαλύνουμε τον πόνο των κατοίκων. Οι υποδομές και η κοινωνική προστασία είναι οι στόχοι μας. Θέλουμε να βρεθεί και να υπάρξει αξιοπρεπής στέγη για τους κατοίκους και ήδη ήρθαν, κι εδώ στο Ζάρκο, τα τροχόσπιτα».

Παράλληλα, πρόσθεσε «βρήκαμε τον χώρο όπου θα στηθούν οι οικίσκοι. Επίσης εδώ στο Ζάρκο είδα ότι είναι επαρκής η σίτιση και σε όλο το δήμο Φαρκαδόνας έχουμε τις απαραίτητες ποσότητες φαγητού για τον κόσμο».

 «Από τις πρώτες στιγμές είμαστε παρόντες»

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από τις πρώτες στιγμές είμαστε παρόντες. Ο κρατικός μηχανισμός και η πολιτική προστασία παρείχαν άμεση στήριξη στους πληγέντες και ο ΔΕΔΔΗΕ ρευματοδότησε άμεσα τις σκηνές στο Ζάρκο. Ο αγώνας είναι για την επόμενη μέρα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά τους χωρίς κανέναν φόβο».

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Το δημοτικό σχολείο που έπαθε ζημιές θα στεγαστεί στο κτίριο του παλιού γυμνασίου Ζάρκου. Κάναμε αυτοψία και είναι σε άριστη κατάσταση, το υπουργείο Παιδείας θα κρίνει πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση