HomeHL-9Κοσμοσυρροή στα… σούπερ μάρκετ – Μάχη για μία θέση πάρκινγκ

Κοσμοσυρροή στα… σούπερ μάρκετ – Μάχη για μία θέση πάρκινγκ

Ουρές έξω από τα καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν όλη η περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου «βράζει» από κρούσματα κορωνοϊού; Τι κι αν έχει ενταχθεί στην κατηγορία των περιοχών που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» με δεκάδες περιορισμούς και μέτρα κατά της διασποράς του ιού;

Οι Ηρακλειώτες μόλις δουν μία καλή ημέρα ξεχύνονται στις λαϊκές αγορές, τρώνε σουβλάκια, πίνουν μπύρες στην καντίνα, και σπεύδουν για… ψώνια σε ότι έμεινε ανοιχτό.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά τα σούπερ μάρκετ. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αποθανάτησε το cretapost έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ της περιφερειακής ενότητας του Ηρακλείου.

super-market

Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, ένα από τα μεγαλύτερα της Κρήτης, βρίσκεται στα όρια του δήμου Ηρακλείου και του δήμου Μαλεβιζίου και όπως μπορεί κάποιος να δει δεν υπάρχει πάρκινγκ ούτε για… δείγμα.

super-market1

Μάλιστα, οι οδηγοί δίνουν πραγματική μάχη για να βρουν μία θέση να παρκάρουν ενώ μόλις την βρουν κάθονται με τις ώρες στην ουρά για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους.

super-market2

Μεγάλο πρόβλημα το κλείσιμο στις 6.30 το απόγευμα

Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ φαίνεται πως έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 7 το απόγευμα.

Εξαιτίας αυτού του μέτρου, τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα είδη τροφίμων κλείνουν στις 6.30 με αποτέλεσμα να καταγράφεται μεγαλύτερος συνωστισμός συγκριτικά με την εποχή που η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν στις 9 το βράδυ.

super-market3

Πηγαίνουν για βόλτα στα σούπερ μάρκετ

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ της Κρήτης δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι – ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας – που πηγαίνουν για… βόλτα και όχι για ψώνια στα καταστήματα.

«Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται καθημερινά δύο και τρεις φορές και κάθονται με τις ώρες στο κατάστημα και χαζεύουν τα ράφια και τα προϊόντα. Μάλιστα, υπάρχουν φορές που δεν αγοράζουν τίποτε κι αυτό δείχνει πόσο έχει κουραστεί ο κόσμος με όλο αυτό που συμβαίνει», επισημαίνει στο cretapost, εργαζόμενος σε αλυσίδα γνωστού σούπερ μάρκετ της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση