HomeHL-9Εικόνες συνωστισμού στη λαϊκή του Σαββάτου στο Ηράκλειο παρά το «βαθύ κόκκινο»

Εικόνες συνωστισμού στη λαϊκή του Σαββάτου στο Ηράκλειο παρά το «βαθύ κόκκινο»

Τυπικοί με τη μάσκα οι περισσότεροι- "Περιορισμοί" με...μπύρες, σουβλάκια και μάσκες κάτω από το πηγούνι για άλλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν η κυβέρνηση υψώνει ειδικό και σκληρό «πλέγμα» μέτρων για την προστασία του πληθυσμού αναστέλλοντας μια σειρά καθημερινών δραστηριοτήτων;

Αρκετοί συμπολίτες μας, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα ατομικά μέτρα προστασίας και χωρίς να τηρούν αποστάσεις, κάνουν τα ψώνια τους στην λαϊκή, την ώρα που η Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου βρίσκεται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου και θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις, σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη που κυριολεκτικά καλπάζει, σε συνδυασμό με την επικράτηση των μεταλλάξεων που ευνοούν τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

laiki-8

laiki-7

Οι εικόνες συνωστισμού που κατέγραψε το πρωί ο φακός του cretapost, είναι χαρακτηριστικές. Με μάσκα οι περισσότεροι αλλά και μάσκα κάτω από τη μύτη ή το πηγούνι, με συνοδεία… μπύρας ή σουβλάκια, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά της Κηπούπολης για τα ψώνια τους, χωρίς όμως να τηρούν σε αρκετές περιπτώσεις τις αποστάσεις.

laiki

laiki-9

laiki-5

Πολλοί φορούσαν μάσκα άλλοι όμως, δυστυχώς, κυκλοφορούσαν σα να μην έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα τους.

laiki-6

laiki-2

Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι ήταν ανύπαρκτοι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μετάδοση του ιού και τις συνέπειες του σε όλα τα επίπεδα.

laiki-10

laiki-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση