HomeHL-9Νοσοκομείο Λαμίας: O Δ. Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Νοσοκομείο Λαμίας: O Δ. Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας.

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ζδούκος (γιατρός Κουφοντίνα): Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για να δοθεί λύση

Σημειώνεται, ότι ο προσωπικός γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Ζδούκος, μιλώντας στο ΡάδιοΜέρα τόνισε ότι δεν του δίνεται άδεια να επισκεφθεί τον κρατούμενο ενώ υπογράμμισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σε ενυδάτωση, παρά τη θέληση του Κουφοντίνα.

«Παρά τις εκκλήσεις μας μέσω των δικηγόρων, δεν μας δόθηκε άδεια να τον δούμε. Σήμερα το πρωί, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι ο Κουφοντίνας δεν βγάζει καθόλου ούρα πια, που σημαίνει ότι έχει πέσει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της ταλαιπωρίας του οργανισμού του από την απεργία πείνας και δίψας. Μου είπαν ότι θέλουν να του τοποθετήσουν ορό για ενυδάτωση, όμως εκείνος αρνείται. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και προσπάθησα να του εξηγήσω κι εγώ την κατάσταση που έχει περιέλθει και ότι κινδυνεύει από μια μη αντιστρεπτή βλάβη. Θεωρεί ότι εμπαίζεται με πρωτοφανή τρόπο και μου είπε ότι επιμένει να μην πάρει κανένα υγρό. Αν θέλουν να τον τελειώσουν, να πάρουν την ευθύνη και να το κάνουν. Ζήτησα και σήμερα να πιέσουν οι γιατροί την διοίκηση του νοσοκομείου να δεχτεί να μας επιτρέψουν να πάμε επί τόπου. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση και πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής της μονάδας με ενημέρωσε ότι θα προβούν σε ενυδάτωση, πάρα την θέληση του ασθενούς. Τους αντέτεινα ότι αυτό είναι ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς και να μην το κάνουν. Όμως αυτοί επιμένουν πως δεν μπορούν να βλέπουν ένα άνθρωπο να πέφτει σε κώμα. Είμαστε δηλαδή σε αυτό το διάλογο, εγώ τους λέω να με αφήσουν να μεταβώ εκεί, αν μπορέσω να τον μεταπείσω, είμαστε στο σημείο μηδέν», σημείωσε ο κ. Ζδούκος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για το απόλυτο σενάριο καταστροφής και υποστηρίζοντας ότι « σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δώσουν λύση, ώστε να μη γίνουμε χώρα που θα έχει νεκρό απεργό πείνας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση