HomeΚΟΣΜΟΣΚομισιόν: Δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού Sputnik V

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού Sputnik V

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να το χρησιμοποιήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19 αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας.

Στην Ευρώπη η ενδεχόμενη έγκριση του εμβολίου αναμένεται πραγματικά με κομμένη την ανάσα, καθώς οι συμφωνίες της Κομισιόν με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχει αποδειχθεί προβληματικές και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των απαραίτητων δόσεων για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο καθώς και να το παράξει η ίδια, μόλις πάρει το «πράσινο φως» από τον ΕΜΑ. Η Τσεχία, παρήγγειλε μία παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων της Ε.Ε. και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προσφύγει και στην κινεζική Sinopharm, δήλωσε ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν. Στην Ουγγαρία ήδη γίνονται εμβολιασμοί με το Sputnik-V, παρότι δεν έχει λάβει άδεια για επείγουσα χρήση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση