HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχοινάς: Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι από τα πιο υποδειγματικά

Σχοινάς: Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι από τα πιο υποδειγματικά

Σημείωσε ότι  μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα κατατεθούν επίσημα τα συμφωνημένα σχέδια και αμέσως μετά θα αρχίσει η επίσημη έγκριση, πρώτα από την Επιτροπή και μετά από το συμβούλιο των υπουργών, στο τέλος της οποίας θα πληρωθούν οι προκαταβολές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στο καλοκαίρι θα εκταμιευθούν οι πρώτες προκαταβολές από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι περίπου στο 13% του συνολικού ποσού τόνισε σημερα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εξήγησε ότι οι περισσότερες χώρες έχουν καταθέσει τα προσχέδια τους, τα οποία συζητά η Επιτροπή με τους αρμοδίους φορείς.

Σημείωσε ότι  μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα κατατεθούν επίσημα τα συμφωνημένα σχέδια και αμέσως μετά θα αρχίσει η επίσημη έγκριση, πρώτα από την Επιτροπή και μετά από το συμβούλιο των υπουργών, στο τέλος της οποίας θα πληρωθούν οι προκαταβολές.

Επεσήμανε ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι από τα πιο υποδειγματικά, είναι στην φιλοσοφία του ταμείου που έχει ως στόχους την πράσινη οικονομία και την  ψηφιακή μετάβαση ενώ βάζει και στόχους για μετά την πανδημία.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση