HomePost ItΣ.Βαρδάκης: «Η απαξίωση του εθελοντισμού είναι στον πυρήνα της λογικής της Κυβέρνησης»

Σ.Βαρδάκης: «Η απαξίωση του εθελοντισμού είναι στον πυρήνα της λογικής της Κυβέρνησης»

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών κ. Νίκο Τριανταφυλλίδη πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με κύριο θέμα τον αποκλεισμό των Εθελοντών Πυροσβεστών από το πυροσβεστικό έργο και τη συμμετοχή τους σε έκτακτες φυσικές κατασατροφές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τριανταφυλλίδη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.200 εθελοντές πυροσβέστες,εκ των οποίων 40 στο νομό Ηρακλείου, εκπαιδευμένοι κατάλληλα, ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, οποτεδήποτε χρειαστεί.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά στην περιοχή μας, ήταν επιτακτική η συνδρομή των εθελοντών Πυροσβεστών, ωστόσο η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ήταν, να μην αξιοποιηθεί το στελεχιακό αυτό δυναμικό λόγω πανδημίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες, έχουν δείξει δείγματα γραφής και προκειμένου, απρόσκοπτα να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχουν ζητήσει με επιστολή τους προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, να ενταχθούν στις διαδικασίες του εμβολιασμού.

Μετά την ενημέρωση από τον κ. Τριανταφυλλίδη, ο κ. Βαρδάκης τόνισε: «O ρόλος των Εθελοντών Πυροσβεστών, έχει αποδειχθεί στην πράξη, πόσο σημαντικός είναι στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και όχι μόνο.

Πρόσφατα, η χώρα μας βίωσε φυσικές καταστροφές και έντονη κακοκαιρία (Ιανός, Μήδεια).

Για να αντιμετωπιστεί η ανάγκη σε προσωπικό, υπήρξαν μετακινήσεις πυροσβεστικού δυναμικού από άλλες Περιφέρειες, ενώ οι εκπαιδευμένοι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέμειναν σε «κατ’ οίκον» επιφυλακή, χωρίς να κληθούν να βοηθήσουν.

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε προ ημερών, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας απαντήσει, για ποιο λόγο δεν καλούνται οι εθελοντές πυροσβέστες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.Αν και έχουμε καταλάβει ότι η απαξίωση του εθελοντισμού, είναι στον πυρήνα της λογικής της Ν.Δ.».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση