HomeΚΟΣΜΟΣΣάλος στην Ισπανία: Οι 50χρονες κόρες του Χουάν Κάρλος έκαναν το εμβόλιο όταν τον επισκέφθηκαν στο Αμπου Ντάμπι

Σάλος στην Ισπανία: Οι 50χρονες κόρες του Χουάν Κάρλος έκαναν το εμβόλιο όταν τον επισκέφθηκαν στο Αμπου Ντάμπι

Τι απαντά το παλάτι -Επικρίσεις από βουλευτές και κόμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι αδερφές του βασιλιά Φελίπε, έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν επισκέφθηκαν τον εξορισμένο πατέρα τους, Χουάν Κάρλος.

Σύμφωνα με την El Mundo και την El Confidencial, η 57χρονη πριγκίπισσα Έλενα και η 55χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα, έκαναν τα εμβόλια τον περασμένο μήνα, όταν επισκέφθηκαν τον αυτοεξόριστο πατέρα τους, πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Αμπού Ντάμπι. Τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα μπορούσαν να εμβολιαστούν στη χώρα τους, καθώς δεν πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού κορωνοϊού της Ισπανίας, το οποίο δίνει προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στους πιο ευάλωτους.

FILE - In this Wednesdday, April 16, 2008 file photo, Spain's Princess Cristina, left and Princess Elena, listen to the Spanish national anthem during a ceremony, upon their arrival for the opening of the Spanish Parliament, after Jose Luis Rodriguez Zapatero's Socialist Party won the general elections on March 9, in Madrid. The sisters of Spanish King Felipe VI have acknowledged on Wednesday, March 3, 2021, that they were administered COVID-19 vaccines during a visit to the United Arab Emirates. In a statement published by a Spanish newspaper, the Infantas Elena and Cristina said that they were “offered the possibility” of receiving vaccines while in Abu Dhabi to visit their father and former monarch, Juan Carlos I.  (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, File)

Οι κόρες του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα

Τι απαντά το παλάτι -Επικρίσεις από βουλευτές και κόμματα

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα με το επιχείρημα πως οι πριγκίπισσες δεν είναι επίσημα «μέρος» του θεσμού και το παλάτι δεν έχει λόγο στις δραστηριότητές τους. «Ο βασιλιάς δεν είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των αδελφών του», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωση.

Οι Ποδέμος, ένα κόμμα σταθερά αντιμοναρχικό, είπε ότι τέτοια «προνόμια» χρησιμεύουν για να «δυσφημίσουν» τη μοναρχία. «Ο εμβολιασμός των πριγκιπισσών είναι το τελευταίο νέο που συμβάλει στη δυσφήμιση της μοναρχίας. Για το κοινό, αυτό αποτελεί ειδική μεταχείριση και προνόμια» δήλωσε η υπουργός Ισότητας και μέλος των Ποδέμος Ιρένε Μοντέρο στη δημόσια τηλεόραση TVE.

«Θέλουμε όλοι να είναι ίσοι σε αυτή τη χώρα και αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαζ.

Η διαμάχη σχετικά με τον εμβολιασμό των πριγκιπισσών είναι το τελευταίο χτύπημα στη μοναρχία της Ισπανίας. Ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος παρατήθηκε από το θρόνο το 2014, ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τότε που έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο, εν μέσω αυξανόμενων ερωτήσεων σχετικά με τις οικονομικές του συναλλαγές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση