HomeHL-9Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Λύκειο στα Χανιά

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Λύκειο στα Χανιά

Να κλείσει τελείως το σχολείο ζητούν οι γονείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να κλείσει εντελώς το 1ο ΓΕΛ Χανίων στη Νέα Χώρα, έπειτα από εντοπισμό νέου κρούσματος σε μαθητή της Γ’ Λυκείου, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, την οποία έχει κοινοποιήσει και στη διεύθυνση του σχολείου, όπως τόνισε σε επικοινωνία με το zarpanews.gr η γραμματέας του συλλόγου, Ελένη Βλοντάκη:

“Έπειτα από τα δύο κρούσματα σε καθηγητές την περασμένη εβδομάδα, χθες ενημερωθήκαμε ότι εμφανίστηκε και επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ακόμα έναν μαθητή. Τη Δευτέρα το σχολείο ήταν κλειστό και γίνονταν τα ράπιντ τεστ που βγήκαν όλα αρνητικά, αλλά την Τρίτη εμφανίστηκε αυτό το κρούσμα. Η κατάσταση είναι τέτοια που φοβόμαστε για όλα τα παιδιά.”

Αρχικά υπήρχε ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων ότι ο μαθητής είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, στη συνέχεια όμως ξεκαθαρίστηκε πως βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο σπίτι του.

Στο ίδιο συγκρότημα με το 1ο ΓΕΛ βρίσκεται και το 5ο Γυμνάσιο Χανίων και η κα Βλοντάκη εξήγησε πως, πέρα από το γεγονός πως τα παιδιά των σχολείων είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή, υπάρχουν και καθηγητές που κάνουν μάθημα και στα δύο σχολεία, όπως επίσης προσωπικό καθαριότητας που μετακινείται ανάμεσα στα σχολεία.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Χανίων και, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε, έχει υπάρξει ενημέρωση για το περιστατικό σήμερα το πρωί και στη Δ/νση περιμένουν τα στοιχεία της ιχνηλάτησης για να προχωρήσουν σε πρόταση για το τί μέλλει γενέσθαι με τυχόν κλείσιμο τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ/νση Δημόσιας Υγείας σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει πρόταση στην αντίστοιχη Δ/νση Εκπαίδευσης, η οποία όμως δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει της οδηγίες.

Στο μεταξύ ο σύλλογος γονέων επιμένει στο κλείσιμο και έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

“Είμαστε εδώ,παλεύουμε για τα παιδιά μας

Μετά το νέο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε παιδί του σχολείου μας , αποφασίσαμε ως ΔΣ εκ νέου να ζητήσουμε από τον διευθυντή του σχολείου την αναστολή λειτουργίας του τουλάχιστον για δέκα ημέρες και φυσικά τον ενημερώσαμε ότι προτιθέμεθα σε περίπτωση που δεν ληφθεί η σχετική απόφαση ,για αποκλεισμό του σχολείου, με αποκλειστικά και μόνο γνώμονα την υγεία και το συμφέρον των παιδιών μας . Είμαστε εδώ ως γονείς για να τα προστατεύσουμε.

Με εκτίμηση, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Χανίων”

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση