HomeΚΟΣΜΟΣΗ Γερμανία απέλασε το 2020 λιγότερους από τους μισούς μετανάστες

Η Γερμανία απέλασε το 2020 λιγότερους από τους μισούς μετανάστες

Σε σχέση με το 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αρχές της Γερμανίας απέλασαν το 2020 λιγότερους από τους μισούς μετανάστες από ό,τι το 2019, αποκαλύπτουν δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείο Εσωτερικών που περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιέχονται σε απάντηση που έδωσε το υπουργείο σε ερώτημα που υπέβαλε το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) στην Μπούντεσταγκ, δείχνουν πως πέρυσι έγιναν 10.800 απελάσεις από τη Γερμανία, ενώ το 2019 ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 22.097. Οι περισσότεροι επαναπατρισμοί έγιναν στη Γεωργία, στην Αλβανία (928 και 926 αντίστοιχα), στη Σερβία και στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τις απελάσεις δυνάμει του Κανονισμού του Δουβλίνου, οι μετανάστες γενικά επαναπροωθούνται στις χώρες μέσω των οποίων έφθασαν στη γερμανική επικράτεια. Περίπου 9.000 απελάθηκαν αεροπορικώς, 1.780 με χερσαία μέσα και σχεδόν 50 με πλοία. Περίπου το 23% ήταν γυναίκες και σχεδόν το 18% ανήλικα πρόσωπα.

Το ποιοι αερομεταφορείς χρησιμοποιήθηκαν για τις απελάσεις διαβαθμίστηκε απόρρητο από το υπουργείο. Η πληροφορία δόθηκε στη γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή μεν, αλλά με την επισήμανση πως απαγορεύεται να δημοσιοποιηθεί, καθώς το υπουργείο έκρινε ότι θα τις εξέθετε σε επικρίσεις από διάφορες πλευρές και δεν θα επέτρεπε την αξιοποίηση πτήσεών τους εκ νέου για τον σκοπό αυτό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση