HomeHL-WorldEE: Κυρώσεις σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τη φυλάκιση του Ναβάλνι

EE: Κυρώσεις σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τη φυλάκιση του Ναβάλνι

Τι αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις κυρώσεις που θα επιβάλει σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στη σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι στους οποίους αποφασίσθηκε να επιβληθούν κυρώσεις είναι ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Ίγκορ Κρασνόφ, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής (που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Αλεξάντρ Καλάσνικοφ και ο διοικητής της Ρωσικής Εθνοφρουράς, Βίκτορ Ζόλοτοφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ, όπως και το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου εργαλείου κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση στα τέλη του προηγούμενου έτους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση