Μεγαλώνει τις τελευταίες ώρες η αγωνία στα σχολεία, με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού .

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, καταγράφηκε κρούσμα σε μαθητή του Λυκείου Γουβών το οποίο πλέον λειτουργεί με τηλεκπαίδευση, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων που ανακοινώθηκαν, ωστόσο μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, οι μαθητές του Γυμνασίου οι οποίοι μοιράζονταν το ίδιο λεωφορείο ενώ σε καραντίνα θα μπουν και καθηγητές που έκαναν μάθημα από κοινού σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η καραντίνα ξεκίνησε στις 25/2 και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως π.χ στην περιοχή των Αρχανών, όπως έχει αναφέρει ήδη το cretapost.

Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από το 50 % των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου – του μεγαλύτερου σε πληθυσμό μαθητών του Δήμου – δεν προσήλθε τη Δευτέρα για μάθημα.

Οι Σύλλογοι Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και του Γυμνασίου Αρχανών, όσο και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έχουν ζητήσει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνάσιου Γαζίου που ζητά επίσης αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου με αφορμή κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή της τρίτης Γυμνασίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση