HomeHL-9Το εμβόλιο κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών- Τι έδειξε έρευνα της Pulse

Το εμβόλιο κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών- Τι έδειξε έρευνα της Pulse

Πλησιάζουν το 1 εκατ. οι εμβολιασμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά, οι πολίτες φαίνεται πως νοιώθουν πιο ασφαλείς να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της Pulse και τις απαντήσεις στο ερώτημα πόσοι υποστηρίζουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν πως θα κάνουν το εμβόλιο με το ποσοστό του «σίγουρα ναι» να φτάνει από το 37% του Νοεμβρίου στο 59% σήμερα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 6 στους 10 (59%) λένε πως θα κάνουν σίγουρα το εμβόλιο ενώ 2 στους 10 (21%) λένε πως «μάλλον» θα το κάνουν, δείγμα πως αυξάνεται πλέον η εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει σταδιακά και στις υπόλοιπες χώρες.

emvolia-dimoskopisi

Εμβολιασμοί: Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο

Την ίδια στιγμή το σχέδιο «Ελευθερία» προχωρά απρόσκοπτα με τους εμβολιασμούς να πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην χώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 915.000 εμβολιασμοί και εντός της εβδομάδας θα ξεπεραστεί το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 34.000 εμβολιασμοί πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα θετικό στατιστικό καθώς από τα εμβόλια που έχουν γίνει ως τώρα, έχουν παρουσιαστεί μόλις 6 αλλεργικές αντιδράσεις.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση