HomeHL-9Σοκάρει η «Μήδεια» της Αυστρίας: «Έπνιξα τα 3 παιδιά μου για να τα πάρω μαζί μου στον ουρανό»

Σοκάρει η «Μήδεια» της Αυστρίας: «Έπνιξα τα 3 παιδιά μου για να τα πάρω μαζί μου στον ουρανό»

Η 31χρονη γυναίκα καταδιάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η συνήγορός της είπε ότι θα προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση και θα ζητήσει και την ακύρωση της ετυμηγορίας, καθώς υποστηρίζει ότι πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από αυστριακό δικαστήριο μια 31χρονη γυναίκα, η οποία έπνιξε τα τρία μικρά παιδιά της –καρπούς του γάμου της από συνοικέσιο– τον περασμένο Οκτώβριο και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η κατηγορούμενη ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι «ήθελε να πάει στους ουρανούς» μαζί με τα δύο κορίτσια της, ηλικίας 9 και 3 ετών και τον γιο της, μόλις 8 μηνών. Η συνήγορός της είπε ότι θα προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση, ενώ θα ζητήσει και την ακύρωση της ετυμηγορίας. Υποστηρίζει ότι η 31χρονη, η οποία έχει γεννηθεί στο Νεπάλ, πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της.

Στις 17 Οκτωβρίου 2020 η γυναίκα έπνιξε τα παιδιά της με ένα μαξιλάρι, ενώ κοιμούνταν. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη από τις κόρες της αντιστάθηκε.

Αφού πέθαναν τα παιδιά, η μητέρα τους προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της και ήπιε παρασιτοκτόνο, όμως τα ξημερώματα της επομένης κάλεσε μόνη της την αστυνομία. Κατά την ανάκρισή της εξήγησε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη από τη ζωή της και «ήθελε να πάρει μαζί της τα παιδιά στον θάνατο».

Η γυναίκα είχε φτάσει στην Αυστρία το 2010, έχοντας φοιτητική βίζα, όμως στην πραγματικότητα πήγε στη χώρα για να παντρευτεί τον άνδρα που είχε επιλέξει η οικογένειά της. Ο σύζυγος, 13 χρόνια μεγαλύτερός της, θεωρήθηκε «καλή επιλογή» επειδή είχε καταφέρει να πάει στην Ευρώπη, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο APA, επικαλούμενο τον εισαγγελέα.

Το σχέδιό της να συνεχίσει ανώτατες σπουδές στη Βιέννη, δεν καρποφόρησε. Η γυναίκα είχε σπουδάσει μαθηματικά, φυσική και χημεία στο πανεπιστήμιο της Κατμαντού.

Έπειτα από έναν καυγά, στις 30 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία απομάκρυνε τον σύζυγο από το σπίτι και σε βάρος του εκδόθηκαν περιοριστικά μέτρα διάρκειας 14 ημερών.

Από την ψυχιατρική εξέταση εξήχθη το συμπέρασμα ότι η γυναίκα ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, παρά τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε, εκτός από την καταδίκη της, να εκτίσει την ποινή της σε σωφρονιστικό ίδρυμα για κρατούμενους με ψυχιατρικά προβλήματα και το δικαστήριο συγκατατέθηκε σε αυτήν την πρόταση.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση