HomeHL-LifestyleΣτάθης Λιβαθινός: Τί απαντά στις πληροφορίες περί παραίτησής του από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Στάθης Λιβαθινός: Τί απαντά στις πληροφορίες περί παραίτησής του από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Ποιοι είναι οι λόγοι που προκάλεσαν τη νέα αυτή αναταραχή στο Εθνικό Θέατρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους του Εθνικού Θεάτρου λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη των σοκαριστικών καταγγελιών του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος είναι πλέον προφυλακισμένος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Αφορμή γι’ αυτή την νέα «δόνηση» αποτελεί ο προκάτοχός του, καταξιωμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός για τον οποίον κυκλοφορούν έντονα πληροφορίες ότι θα απομακρυνθεί από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου μετά από παράπονα που εκφράστηκαν σχετικά με την συμπεριφορά του.

Ο ίδιος ο Στάθης Λιβαθινός, σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr μαζί του, πριν λίγη ώρα, διαψεύδει πως έχει παραιτηθεί, προς το παρόν τουλάχιστον: «Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις. Το μόνο που θα πω είναι πως δεν έχω παραιτηθεί από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου» δήλωσε προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάτι τέτοιο συμβεί αργότερα».

Σε ερώτησή μας σχετικά με το εάν έχουν εκφραστεί παράπονα για τον ίδιο από σπουδαστές του, μάς παρέπεμψε στην κοινή ανακοίνωση σπουδαστών – καθηγητών, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ύπαρξη κάποιων μεμονωμένων ενστάσεων που αφορούν όμως αποκλειστικά σε θέματα συμπεριφοράς και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Πράγματι στην κοινή ανακοίνωση σπουδαστών – καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου, που εκδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου γινόταν ξεκάθαρα λόγος για «μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου». Οι υπεύθυνοι τής σχολής είχαν δεσμευτεί τότε να διερευνήσουν σε βάθος τα περιστατικά αυτά προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Να πούμε εδώ πως από την διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αν και οι πληροφορίες θέλουν να έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήξης της συνεργασίας του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη με την δραματική σχολή για την οποία αποτελεί, εδώ και χρόνια, μια από τις πλέον καταξιωμένες αλλά και παραγωγικές φυσιογνωμίες της.

Η επίθεση Μπουγιούρη σε Λιβαθινό

Να θυμίσουμε πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες σφοδρή επίθεση εναντίον του Στάθη Λιβαθινού είχε εξαπολύσει ο πρώην μαθητής του, ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης. Σε σχετική ανάρτησή του στo Facebook, επιλέγοντας μάλιστα να τού απευθυνθεί σε πρώτο πρόσωπο, τον κατήγγειλε για κατ’ εξακολούθηση προσβλητική, χειριστική και ομοφοβική συμπεριφορά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση