HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου: Μέτρα προστασίας μαθητών- εκπαιδευτικών- εργαζομένων στα σχολεία

Λαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου: Μέτρα προστασίας μαθητών- εκπαιδευτικών- εργαζομένων στα σχολεία

Μετά τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου, με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία και το περιβάλλον των μαθητών στον Δήμο και συγκεκριμένα στο Κοκκίνη Χάνι, στη Χερσόνησο και στις Γούβες, καταγγέλλει την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή για τη στάση και τις ευθύνες τους.
Με ανακοίνωση της ζητά μέτρα προστασίας μαθητών- εκπαιδευτικών- εργαζομένων στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η λειτουργία των σχολείων -που είναι τόσο αναγκαία για την ανάπτυξη και την μόρφωση των παιδιών- συνεχίζεται με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση και χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ούτε αυτή την ώρα που φουντώνει το τρίτο κύμα της πανδημίας!

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της σχολικής κοινότητας, για να διασφαλίσουν ότι τα σχολεία θα είναι ασφαλή και ανοιχτά, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η διαχείριση της πανδημίας εξαντλείται στην επίκληση της ατομικής ευθύνης, γιατί οι περικοπές, οι ελλείψεις και η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων είναι η πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Οι τοπικοί παράγοντες σπέρνουν τον εφησυχασμό, μεταφέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις πλάτες του λαού κι επιπλέον στρέφονται ενάντια σε όσους διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής αυτών και των παιδιών τους! Στο αίτημα μας, για αξιοποίηση των κλειστών σχολείων στον δήμο, για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, έκρινε πως δεν βγαίνει οικονομικά! Με τη στάση τους αυτή καλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, που αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία υγειονομικούς, εργαζόμενους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, και δημιουργούν και τα σοβαρά προβλήματα που ήδη έχουν προκύψει στη διαδικασία των εμβολιασμών!

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, ενώ προδιαγράφει το νέο κλείσιμο των σχολείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωσή τους και όχι μόνο. Αρκετά με τον εμπαιγμό! Δεν ανεχόμαστε η Υγεία και η Παιδεία να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Διεκδικούμε σχολεία, που μας αξίζουν, που θα παρέχουν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές. Ανάλογα με τη βαθμίδα και τις ανάγκες τους.

Περισσότερο από ποτέ είναι τώρα επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας και να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:
• Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα και μαζικά τεστ στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές. Αντίστοιχα στο προσωπικό των παιδικών σταθμών, επί τόπου, από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ.
• Λήψη μέτρων για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Η διαδικασία αυτή να μην είναι στην ευθύνη των εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά πρωτόκολλα υγείας, που να προβλέπουν επίσημη ενημέρωση, να λαμβάνεται υπόψη η διασπορά μέσα στην οικογένεια.
• Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες.
• Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, μέτρο αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων/σταθμών σε συνθήκες πανδημίας, σε σύνδεση με τις κατά τόπους μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας ή από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ.
• Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, για να μπορούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μονιμοποίηση όλων με πλήρες ωράριο και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, προσωπικό φύλαξης, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι) πλήρους απασχόλησης.
• Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
• Επίλυση των χρόνιων κτιριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων. Να σχεδιαστεί πλάνο ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων με όλες τις προδιαγραφές, ειδικά νηπιαγωγείων.
• Προσλήψεις νοσηλευτών, σχολιάτρων, κοινωνικών λειτουργών. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας (σχολίατρος) για τη διαχείριση των κρουσμάτων και συνολικά την παρακολούθηση της υγείας των μαθητών.
• Δημιουργία και ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο (Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ) και διασύνδεση με τα σχολεία.
• Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Παιδεία και αύξηση των κονδυλίων προς τις Σχολικές Επιτροπές.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση