HomeHL-TOPΈνταση στην πορεία για τον Κοφουντίνα στο Ηράκλειο – Έπεσαν… δακρυγόνα

Ένταση στην πορεία για τον Κοφουντίνα στο Ηράκλειο – Έπεσαν… δακρυγόνα

Στο κέντρο της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν δώσει… ραντεβού σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λιοντάρια προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον κατάδικο για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνας μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εξαιτίας της απεργίας πείνας και δίψας που πραγματοποιεί με στόχο την μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

hrakleio-koyfontinas-dakrygona1

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μερίδα ατόμων επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς οι οποίοι με την σειρά τους έριξαν δακρυγόνα.

hrakleio-koyfontinas-dakrygona

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπληθής ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από τα Λιοντάρια έχοντας εφοδιαστεί καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην Ίδης και στη Δικαιοσύνης καθώς και στην Δαιδάλου με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να έχουν εγκλωβίσει τους αντιεξουσιαστές.

koyfontinas1

Μάλιστα, στο κέντρο του Ηρακλείου βρέθηκαν και κάποιες οικογένειες που κατέβηκαν για να κάνουν μία βόλτα και ήρθαν αντιμέτωπες με τα χημικά. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που καταφέρθηκαν κατά των αστυνομικών φωνάζοντας «ντροπή σας» για τα δακρυγόνα.

koyfontinas1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση